Ei enää bisnestä ilman ympäristöystävällisyyttä

JULKAISTU: 17. maaliskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Enää ei pysty harjoittamaan liiketoimintaa ilman ekologisten näkökulmien ottamista huomioon, kuuluu tiivistettynä Marvacon In-Sight -seminaarin viesti. Eteenpäin on menty, koska seminaarin puhujien mukaan ekologisten näkökulmien huomioon ottaminen on tänä päivänä kiinteä osa yrityksen laatutyötä, eikä enää erillinen funktio yrityksen sisällä.  

Kestävän kehityksen arvosta brändille puhui seminaarissa ensimmäisenä Marina Beerman, Saksan WWF:n johtaja. Saksan WWF tekee yhteistyötä EDIKAn kanssa, joka on yksi suurimmista saksalaisista vähittäiskauppaketjuista. EDIKAssa on mm. myynnissä WWF:n logolla brändättyjä tuotteita, mm. tuorekalaa ja banaaneja.

Beermanin mukaan luontojärjestön ja vähittäiskauppaketjun yhteistyö on moderni tapa toteuttaa vastuullisuustyötä, josta molemmat osapuolet hyötyvät, ja sillä voidaan parantaa yrityksen imagoa ja vahvistaa asiakkaiden brändiuskollisuutta.  WWF ja EDIKA ovat yhteistyössä toteuttaneet mm. poliittiista viestintää, myymäläständejä, tv-kampanjoita, printtimainontaa, ulkomainoksia ja mediayhteistyötä, Beerman luetteli.

Erotu tarinalla

Andrew Stack, designer, packproject GmbH, käsitteli puheenvuorossaan pakkaustrendejä ja niiden vaikutusta pakkaussuunnitteluun. Nyt pitää erottua ekologisuudella.

– Suojaus on pakkauksen tärkein tehtävä ja myös pakkauksen välittämä informaatio on tärkeää. Pakkauksella voidaan myös välittää tuotteen tarinaa, Stack sanoi.

Pakkaukseen mahtuu tarinaa ekologisuudesta yllättäväkin paljon, selviää Starckin esittelemissä esimerkeissä. Kahvipakkauksen vastaavaa tuotetta puolet kalliimpi hinta selittyy pakkauksen mukaan sillä, että pavut on kuljetettu Saksaan purjelaivalla eikä dieselillä, suklaakääre taas kertoo käytetyn kaakaon olevan reilusti tuotettua. Muovisen samean harmaan pesuainepullon etiketistä selviää, että pullon raaka-aineena on käytetty hampurilaisista kotitalouksista kerättyä muovia.

Pandemian aikaan kuluttajat ovat Saksassakin alkaneet suosia paikallisia tuotteita, eli globaaleista kauppakanavista ollaan menossa enemmän lokaaleihin vaihtoehtoihin. – Myös vähentäminen on trendinä, ja myös väreissä i säästää.

Pakkauspainatuksen ekologisuudesta puhui myös Marvacon Kai Lankinen. Hänen intohimonaan on EGP, menetelmä joka pienentää painovärien menekkiä ja siten myös painamisen hiilijalanjälkeä. Marvaco on EGP:n pioneeriyritys Euroopassa.

– ­EGP sopii kaikille painomenetelmille, eivätkä asiakkaat eivät enää vaihtaisi pois EGP-menetelmään kerran siirryttyään, Lankinen totesi.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi