Ecobarrier-kartonki on hyvin kompostoituvaa

JULKAISTU: 2019-01-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Boardin uudelle ecobarrier-kartongille MetsäBoard Pro FSB EB1 on myönnetty DIN EN 13432- ja ASTM D6400 -standardien mukainen teollisen kompostoituvuuden sertifiointi.

Metsä Board on tiedotteen mukaan Euroopan johtava korkealaatuisten kevyiden kartonkien tuottaja. Sertifioinnin myönsi DIN CERTCO, ja testauksen suoritti ISEGA-laboratoriot.

Metsä Boardin Business Development Director Katja Tuomola kommentoi tärkeää edistysaskelta:

”Merkkituotevalmistajat etsivät uusia, ekologisempia ratkaisuja, jotka on valmistettu uusiutuvista muovittomista materiaaleista – niiden pitää olla kompostoitavia ja kierrätettäviä. Tämä ulkoinen sertifiointi auttaa heitä valitsemaan pakkausmateriaalit, jotka oikeasti noudattavat näitä vaatimuksia.”

DIN EN 13432 -standardi määrittelee vaatimukset kompostoinnin ja biologisen hajoamisen kautta hyödynnettäville pakkauksille. Yhdysvaltalainen ASTM D 6400-12 -sertifiointi taas kattaa sellaisten muovien vakiintuneet merkintätavat, jotka on suunniteltu aerobisesti kompostoitavaksi kunnallisissa tai teollisissa laitoksissa.

Metsä Boardin tälle kartongille kehittämä muoviton barrier-käsittely parantaa kartongin rasvankestoa. Tämä tekee kartongista ekologisen ja tehokkaan pakkausmateriaalin elintarvikkeille myös silloin, kun on kyse esimerkiksi rasvaisemmasta takeaway-ruoasta. Rasvankestoa voidaan myös parantaa jalostusvaiheessa kustannustehokkaasti vain yhdellä kartongin lisäkäsittelykerroksella.

Metsä Boardin ecobarrier-kartonki soveltuu suoraan kosketukseen elintarvikkeiden kanssa. Kuva: Metsä B

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus