Ecobarrier-kartonki on hyvin kompostoituvaa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-01-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Boardin uudelle ecobarrier-kartongille MetsäBoard Pro FSB EB1 on myönnetty DIN EN 13432- ja ASTM D6400 -standardien mukainen teollisen kompostoituvuuden sertifiointi.

Metsä Board on tiedotteen mukaan Euroopan johtava korkealaatuisten kevyiden kartonkien tuottaja. Sertifioinnin myönsi DIN CERTCO, ja testauksen suoritti ISEGA-laboratoriot.

Metsä Boardin Business Development Director Katja Tuomola kommentoi tärkeää edistysaskelta:

”Merkkituotevalmistajat etsivät uusia, ekologisempia ratkaisuja, jotka on valmistettu uusiutuvista muovittomista materiaaleista – niiden pitää olla kompostoitavia ja kierrätettäviä. Tämä ulkoinen sertifiointi auttaa heitä valitsemaan pakkausmateriaalit, jotka oikeasti noudattavat näitä vaatimuksia.”

DIN EN 13432 -standardi määrittelee vaatimukset kompostoinnin ja biologisen hajoamisen kautta hyödynnettäville pakkauksille. Yhdysvaltalainen ASTM D 6400-12 -sertifiointi taas kattaa sellaisten muovien vakiintuneet merkintätavat, jotka on suunniteltu aerobisesti kompostoitavaksi kunnallisissa tai teollisissa laitoksissa.

Metsä Boardin tälle kartongille kehittämä muoviton barrier-käsittely parantaa kartongin rasvankestoa. Tämä tekee kartongista ekologisen ja tehokkaan pakkausmateriaalin elintarvikkeille myös silloin, kun on kyse esimerkiksi rasvaisemmasta takeaway-ruoasta. Rasvankestoa voidaan myös parantaa jalostusvaiheessa kustannustehokkaasti vain yhdellä kartongin lisäkäsittelykerroksella.

Metsä Boardin ecobarrier-kartonki soveltuu suoraan kosketukseen elintarvikkeiden kanssa. Kuva: Metsä B

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak