DS Smith lunastaa ympäristölupauksiaan

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-08-12
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkausratkaisuiden toimittaja DS Smith kertoo tiedotteessaan, että yritys on saavuttanut kolme vuodelle 2020 asettamaansa kestävän kehityksen tavoitetta. Hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, yhteisöjen tukemista ja vastuulliseen paperinhankintaan liittyvät tavoitteet ovat osa yrityksen laajempaa pitkäaikaista kestävän kehityksen strategiaa.

DS Smith on vuonna 2019 vähentänyt hiilidioksidipäästöjään 11 prosentilla verrattuna vuoden 2015 tasoon. Lisäksi tehtaat, jotka käyttävät yhtensä 90 % yrityksen käyttämästä energiasta, on sertifioitu ISO 50001-standardin mukaan. Tämä standardi mahdollistaa tavoitteiden mukaisen kehityksen seuraamisen ja samalla  varmistaa, että yrityksessä toimitaan energiatehokkaasti. Saavutus on osa laajempaa sitoumusta vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosentilla jokaista tuotantotonnia kohtaan vuoteen 2030 mennessä.

Covid-19 -pandemian aikana yritys on luonut yhteisöohjelman ja lisännyt tukeaan koulutukselle ja kestävän kehityksen hankkeille. Kaikki DS Smithin yli 50 henkilöä työllistävää tehdasta ovat osallistuneet yhteisöohjelmaan. Erilaisina toimina on tehty esimerkiksi pakkauslahjoituksia käsidesituotannolle ja erilaisille avustuspaketeille, ja lahjoitettu esimerkiksi aaltopahvisia huonekaluja Espanjan sairaaloihin.

DS Smith on myös täyttänyt sitoumuksensa vastuullisesta kuidun hankinnasta ja käyttää raaka-aineenaan joko kierrätettyä kuitua tai kuitumateriaalia, jonka alkuperä voidaan jäljittää. 98 % yrityksen valmistamista pakkauksista on uudelleen käytettäviä tai kierrätettäviä ja tavoitteena on nostaa tämä luku 100 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

– Tavoitteemme kattavat kestävän kehityksen näkökulmat kaikessa liiketoiminnassa. Keskitymme innovatiivisiin pakkausratkaisuihin, jotka tehostavat toimitusketjuja, toimintamme ympäristövaikutusten vähentämiseen ja toimimaan vastuullisesti yhteisöissä, DS Smithin toimitusjohtaja Miles Roberts sanoo.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB