Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
Hybrid Software – MyCloudFlow
Pakkausratkaisuistaan tunnettu Hybrid Software esittelee uusimman SaaS-palvelunsa (Software as a Service) MyCloudFlow’n. Tässä pilvipohjaisessa ratkaisussa Hybrid ottaa vastuun yrityksestä, varmistaa käytettävyyden, päivitykset ja varmuuskopiot eikä paikallisia investointeja tai IT-asennuksia tarvita. MyCloudFlow’n avulla voi suorittaa kaikki toimenpiteet mistä tahansa tietokoneesta, missä tahansa.
Fujifilm – Revoria 12500
Fujifilm esittelee ensimmäistä kertaa Euroopassa uuden, väriainepohjaisen B2-tulostimensa Revoria 12500:n. Tämä on markkinoiden ensimmäinen B2-dupleksiväriainetulostin, jonka koko on 750×662 mm. Se voi tulostaa paperille ja synteettiselle materiaalille jopa 450 g/m2. Fujifilm näyttää ylittäneen kokorajoitukset, joten on mielenkiintoista nähdä, mihin se pystyy käytännössä.
Konica Minolta – AccurioJet 60000
Kuusi vuotta sitten lanseerattiin KM1 ja myöhemmin KM1e: Digitaalinen UV-mustesuihkutulostin B2-kokoisena, joka pystyi tulostamaan noin 2 500 arkkia tunnissa. Nyt tulee seuraaja, AccurioJet 60000, joka nostaa nopeuden uudelle tasolle jopa 6 000 arkkiin tunnissa.
Koenig & Bauer – CutPRO X 106
Koenig & Bauer on muuttunut painokonevalmistajasta teknologiayritykseksi. He ovat Drupan toiseksi suurin näytteilleasettaja, ja valikoima on laaja. Olen kuitenkin valinnut heidän tuotteistaan CutPRO X 106:n. Se on kehitetty Rapida-sarjan keskikokoisena versiona ja sen uusi stanssiteknologia tarjoaa lähes rajattomat käyttömahdollisuudet: stanssaus, prässäys, taitto, perforointi, pistekirjoitus lääkepakkauksille, esittelykansiot tai in-mould-etiketit maalipurkeille – kaikki on K&B mukaan mahdollista.
Durst – KJet hybridietikettikone
KJet on inkjetin ja flexon yhdistelmä. Se on hybridietikettiratkaisu, joka mahdollistaa sekä flexo- että digitaalipainatuksen. Se on kehitetty yhteistyössä flexokoneiden toimittaja Ometin kanssa.
Epson – SureColor T7700DM ja P8500D
Epson on keskittynyt mikroratkaisuihin, ympäristöön ja paikalliseen tuotantoon. Tämä näkyy uusien tulostimien kehityksessä, jotka ovat kompakteja, modulaarisia ja päivitettäviä. Drupassa voi nähdä muun muassa kaksi uutta tulostinta SureColor T7700DM:n ja P8500D:n, jotka on kehitetty tämän konseptin pohjalta.
Canon – LS2000 ja Edale Digital
Canon keskittyy etiketti- ja pakkausmarkkinoihin ja esittelee Labelstream LS2000:n ensimmäistä kertaa Japanin ulkopuolella sekä konseptin digitaalisesta kartonkikirjoittimesta, joka perustuu heidän yhteistyöhönsä flexokoneita kehittävän Edalen kanssa. On mielenkiintoista nähdä, mitä he ovat suunnitelleet.
Horizon – iCE LiNK
Horizon keskittyy älykkääseen kirjatuotantoon. Heidän pilvipohjainen työnkulun ohjausjärjestelmänsä iCE LiNK osoittaa, kuinka digitaaliset tulosteet voidaan sataprosenttisen automaattisesti muuntaa valmiiksi kirjoiksi erilaisin painoksin, formaatein ja paksuuksin. Tehokkuuden optimoimiseksi tätä täydennetään robottitekniikalla ja älykkäillä kuljetusjärjestelmillä.
Kongsberg – Ultimate
Kongsberg Ultimate on uusi leikkauskone, joka on suunniteltu pakkaus- ja näyttötuotantoon. Leikkauskoneiden nopeuteen vaikuttaa ratkaisevasti kiihtyvyys. Ultimaten kiihtyvyys on jopa 2,7 G, ja se voi leikata jopa 165 m/min. Kongsberg Ultimate on varustettu myös SmartZone-ominaisuudella: lähestymisohjatulla turvatoiminnolla, joka hidastaa nopeutta, jos joku liikkuu turva-alueella.
Zünd – Robot Portable 175
Robot Portable 175 on kehitetty edelleen 130-robottimallista, joka voi asettaa ja poistaa esineitä leikkauspöydältä. Siinä on pidempi ulottuvuus (175 cm) ja se voi nostaa 20 kiloa (10 kiloa 130-mallissa). Tämä lisää merkittävästi toiminnallisuutta. He esittelevät myös uuden pinch-gripperin, joka voi nostaa kankaita leikkauspöydältä.
Ricoh – Ricoh Pro Z75
Ricoh Pro Z75 tulostaa 4 500 arkkia tunnissa yhdeltä puolelta ja puolet tästä toiselta puolelta. Sen resoluutio on 1 200 dpi kaikilla nopeuksilla neliväripigmenttimusteella (CMYK) ja kuivausjärjestelmällä, jotka tekevät arkeista valmiita välittömään jälkikäsittelyyn. Ricoh Pro Z75 voi tulostaa sekä päällystämättömälle, mustesuihkutetulle että offset-päällystetylle materiaalille, jonka paksuus on jopa 400 g/m2 ja maksimikoko 585 mm x 750 mm.
Heidelberg – Speedmaster XL 106
Heidelbergin pääpaino Drupassa on uuden Speedmaster XL 106 lanseeraus, jonka tuotantonopeus on 21 000 arkkia tunnissa. Se automatisoi kaikki prosessit CTP:stä, levynasennuksesta uuden sukupolven CutStariin ja sitä täydennetään yhteistyörobotiikalla ja StackStar C:llä vieden meidät lähemmäksi painokonetta, joka toimii ilman käyttökatkoja.
Kurz – DM Maxliner 3D
Folioistaan tunnettu Kurz esittelee digitaalisen jälkikäsittelykoneen DM Maxliner 3D:n, joka on kehitetty heidän tytäryhtiössään Steinemannilla. Se suorittaa osalakkausta jopa 10 000 arkkia tunnissa ja levittää folioita (myös metallifoliota) jopa 5 000 arkkia tunnissa. Samalla se voi luoda prässäystehosteita käyttämällä kohotettua lakkaa.
ECO3 – Robotratkaisut CTP
ECO3, aiemmin Agfa Offset Solutions, toimittaa nyt ratkaisuja sekä offset- että flexopainatukseen. Drupassa he esittelevät muun muassa CTP-robottiratkaisujaan, jotka monissa tapauksissa ovat edullisempia ja vähemmän työvoimavaltaisia kuin esimerkiksi kasetinkäsittelyssä.
Highcon – Beam 3 ja BeamWriter
Highcon esittelee uusimman laserskannerinsa Beam 3. Se on 50 % nopeampi kuin Beam 2. Samalla he ovat siirtäneet digitaalisten stanssien valmistuksen erilliseen yksikköön – Beam Writeriin. Se voi palvella useita laserleikkureita ja tekee prosessista entistä tehokkaamman.
Landa Printing – S11P
Uusien S11- ja S11P-mallien myötä Landa Printing lähestyy tavoitteitaan, jotka he asettivat uudelle teknologialleen vuonna 2012. Jos laatu vastaa odotuksia, 11 200 arkkia tunnissa kuulostaa hyvältä. Landa saattaa myös esitellä konseptimallin rullapohjaisesta painokoneesta: W11.
HP – PrintOS Production Beat
HP määrittelee alan suhteen automaatioon tekoälyn ja robottiteknologian avulla. Drupassa he lanseeraavat PrintOS Production Beat -tuen analogisille paino- ja jälkikäsittelylaitteille, jotta asiakkaat voivat valvoa kaikkia tuotantolaitteitaan, ei vain HP-koneita. Se koostuu useista eri palveluista, joista monet perustuvat tekoälyyn. HP on messujen suurin näytteilleasettaja.
Manroland GOSS – Varioman
Varioman f:line on Manrolandin vastaus uusien markkinoiden löytämiseksi rotaatiokoneilleen. Varioman f:line on tarkoitettu taivekartongin painamiseen radoilla ja tukee maailmanlaajuista siirtymää muovista paperipakkauksiin.