Digitaalinen viimeistely kovassa nosteessa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-08-15
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Digitaaliset viimeistelyratkaisut avaavat painoalan ja pakkausalan yrityksille uusia mahdollisuuksia arvon lisäämiseen tuotteissa. Erilaisten erikoistehosteiden tuottaminen digitaalisesti kiinnostaa suuresti, mikä näkyy laitetoimittajien tilauskirjoissa.

Tutkimusyhtiö InfoTrendsin mukaan tooneripainamisen ja mustesuihkutulostamisen kehitys on avannut painajille uusia mahdollisuuksia tarjota CMYK-värien lisäksi monia erikoisefektejä tehokkaasti. Erikoistehosteet kuten valkoinen väri, kirkas väri, tekstuurit, metallivärit ja fluoresoivat värit voidaan yhdistää digipainamisen tarjoamaan personointiin sekä lyhyiden sarjojen tuotantoon painotuotteen arvon lisäämiseksi.

InfoTrendsin mukaan markkinoiden laajentuminen on ollut viime vuosina dramaattista. Tarjolle on tullut in-line-digipainokoneita ja off-line laitteita, joilla voidaan tuottaa innovatiivisia ratkaisuja suuremmille arkeille tehokkaasti. InfoTrendsin raportti “Beyond CMYK: The Use of Special Effects in Digital Printing” selvittää näitä mahdollisuuksia Yhdysvalloissa ja Länsi-Euroopassa.

Digitaalisten viimeistelyratkaisujen kiinnostavuus näkyi selvästi Drupassa ja alan toimittajien tilauskirjoissa. Erikoistehosteiden painamiseen tarkoitettuja laitteita myyvät Scodix ja MGI ilmoittivat saaneensa ennätysmäärän tilauksia messuilta. Scodix toimittaa peräti 10 Ultra Pro -painokonetta Avery Dennisonin yksiköille eri puolille maailmaa.

Myös Highcon keräsi messuilta ennätysmäärän tilauksia, mikä osoittaa digitaalisen leikkauksen ja nuuttauksen kiinnostavan välineenä erikoistehosteiden tuottamisessa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox