Digitaalinen painatus leviää aaltopahviin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-06-13
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Aaltopahvin digitaalisessa painamisessa on paljon potentiaalia, ja se tulee olemaan nopeimmin kasvavia pakkauspainamisen alueita. Näin ennustaa tutkimuslaitos Smithers Pira uudessa raportissaan. Myös taivekartongin ja joustopakkausten digitaalinen painatus kasvaa vauhdikkaasti.

Tutkimuslaitos ennustaa digitaalisen pakkauspainamisen arvon kasvavan keskimäärin 11,2 % vuodessa aikavälillä 2017–2022. Painamisen volyymi kasvaa 15,4 %:n vauhtia ja nousee 334 miljardiin A4-kokoa vastaavaan arkkiin. Painamisen arvon ennustetaan nousevan 23,2 miljardiin dollariin vuoteen 2022 mennessä.

Digitaalista painamista on otettu nopeimmin käyttöön etikettien teossa ja joillakin alueilla ollaan jo kypsässä vaiheessa. Siksi digipainamisen kasvun painopiste on muilla alueilla. Pakkauspainajia kiinnostavat erityisesti suuren volyymin mustesuihkulla toimivat aaltopahvikoneet, sekä lainerin painamiseen tarkoitetut että post-print-järjestelmät. Niiden käyttöönottoa johtavat alan suurimmat yritykset.

Digitaalinen painaminen kehittää pakkausten tarjontaketjuja.  Se tarjoaa etuja kustannusten ja ajan säästönä sekä joustavuutena.

Smithers Piran tutkimuksen nimi on ”The Future of Digital Print for Packaging to 2022”.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak