Digimerkinnät parantamaan muovin kierrätettävyyttä

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-03-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Digitaalisten merkintäratkaisujen toimittaja Digimarc on nimennyt muovipakkausvalmistaja Paccorin Platinum Pioneer Plastics Partnerikseen. Kumppanuuden tavoitteena on kehittää muovipakkausten lajittelua ja parantaa muovien kierrätettävyyttä.

Yhteistyön myötä Digimarc tarjoaa Paccorille teknistä neuvontaa ja työkalut pakkausten digitaaliseen merkitsemiseen, ja Paccor puolestaan tarjoaa Digimarcin käyttöön kehitys- ja innovaatiokeskuksensa. Yhteistyöllä tähdätään tehokkaampaan kierrätykseen ja kiertotaloutta edistävien muovipakkausten kehittämiseen.

Digimarc-tunniste on vesileiman kaltainen näkymätön merkintä, joka voidaan lisätä suoraan pakkausmateriaaliin. Näin se ei vie tilaa muilta pakkausmerkinnöiltä tai rajoita ulkoasusuunnittelua.

Paccor pystyy hyödyntämään Digimarc-tekniikkaa erilaisissa sovelluksissa, kuten lämpömuovaamalla ja ruiskuvalamalla valmistetuissa muovipakkauksissa. Digimarc-tunniste voidaan kaivertaa muottiin tai tulostaa pakkauksen pintaan tai etikettiin, jolloin pakkaukseen voidaan lisätä useilla koodinlukulaitteilla ja älypuhelimilla luettavaa informaatiota.

Paccorin kuulumisia voit lukea myös Pakkaus-lehden 8/2020 artikkelista.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx