Delight-pakkaus Oseanian markkinoille

JULKAISTU: 2017-05-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomessa kehitetty Delight-pakkauskonsepti on saanut ensimmäisen lisenssisopimuksen Oseanian markkinoille. Pakkaus on kuitupohjainen, lämmönkestävä ja ilmatiivis.

Vuonna 2009 lanseerattu DeLight on palkittu kuitupakkaus, joka yhdistää toisiinsa ympäristöystävällisen kartonkipakkauksen ja suojausominaisuuksistaan tunnetun muovin. Vuoan valmistuksessa hyödynnetään uutta tuotantotapaa, jonka avulla kartonkipakkaukseen yhdistetään napakka muovikaulus. Näin pakkauksesta saadaan suojakaasutiivis ja myös uunin-, mikron- ja pakastuksen kestävä.

”Delight on maailman ainoa kuitupohjainen, lämmönkestävä ja ilmatiivis pakkaus, joka pystyy syrjäyttämään muovin ja alumiinin ruokateollisuudessa. Tuote on kartonkikierrätettävä ja kartongin ansiosta se voidaan räätälöidä ja painattaa juuri asiakkaan tarpeiden mukaan”, sanoo myyntipäällikkö Markus Ylijoki.

Tuote on patentoitu tärkeimmillä markkinoilla ympäri maailman. Suomessa tuotetta tekee Suomen Kerta Oy:n tytäryhtiö Delight Packaging Oy Imatran tehtaassa. Suomessa tuotetta ovat käyttäneet elintarvikepakkauksissa mm. Kariniemi ja Suomen Kalatehdas.

Pakkaus on helppo kierrättää, sillä se sopii kuitupakkausten olemassa oleviin kierrätysjärjestelmiin.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)