Chipstersin aaltopahvinen kalalaatikko korvaa muovia

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-09-04
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Chipsters on korvannut kalojen kuljetuslaatikoissa tavanomaiset EPS-laatikot DS Smithin kehittämällä aaltopahvisella pakkauslaatikolla.

Ahvenanmaalainen, pitkän historian omaava Ab Chipsters Food Oy on merkittävä toimija suomalaisessa kalanjalostuksessa sekä Ahvenanmaalla että manner-Suomessa. Yhtiö halusi vähentää pakkaustensa ympäristöä kuormittavaa vaikutusta. Ratkaisuksi tuli DS Smithin kehittämä Tuoreboxi, joka on vesitiivis, kuitumateriaalista tehty ja kierrätettävä pakkauskonsepti. Se korvaa muovipohjaisia ratkaisuja.

Chipstersin tehtaalle asennettiin DS Smithin suunnittelema ja valmistama automatisoitu pakkauskone, joka muodostaa vesitiiviin aaltopahvista valmistetun laatikon aiemmin käytössä olleen styrox- eli EPS-laatikon sijasta. Uusi pakkausratkaisu testattiin huolella yritysten yhteisissä testeissä, joissa todettiin, että se täyttää elintarvikekelpoisuuden vaatimukset, on hygieeninen ja kestää törmäykset murtumatta, jolloin herkkä elintarvike säilyy kunnossa koko logistisen ketjun.

Uuden ratkaisun myötä myös Chipstersin sisään tulevaa pakkausmateriaalia toimittavien rekkojen tarve on noin 80 % pienempi, sillä pakkauskoneen käyttämät aaltopahvilaatikot toimitetaan tehtaalle litteinä, toisin kuin EPS-laatikot, jolloin niitä mahtuu yhteen rekkaan moninkertainen määrä aiempaan verrattuna. Tämä vaikuttaa vähentävästi sekä ympäristökuormaan että logistisiin kustannuksiin.

Uuden pakkauksen etu on myös se, että aaltopahvinen laatikko voidaan brändätä asiakkaan ilmeen mukaiseksi toisin kuin EPS-laatikko. Painovärit ovat vesiliukoisia.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB