CEP, SUP ja Green Deal - Muovikieltolaki?

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-11-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Määritelläänkö kaikki pakkausmateriaalit jatkossa muoviksi?

Pakkausalaa pitkään puhuttaneen SUP eli Single Use Plastics -direktiivin implementointi kansalliseen lainsäädäntöön on vielä auki. Epäselvää on muun muassa mikä on kertakäyttöinen ja mikä on muovipakkaus. CEP:n (Circular Economy Package) eli EU:n kiertotalouspaketin sisältä putkahtanut SUP tulee tuomaan uusia sääntöjä, säädöksiä, kieltoja ja ohjeistuksia alalle. Lisäksi EU:n Green Deal eli vihreän kehityksen ohjelma tuo oman mausteensa keitokseen.

Missä parhaillaan mennään sääntelyssä ja mitä EU:ssa tapahtuu? Missä vaiheessa kansallinen jätelakiuudistuksemme on? Suomen Pakkausyhdistys järjestää aiheesta koulutustilaisuuden 19.11.2020 alkaen klo 12.

Tilaisuuteen on koottu ympäristöministeriön, EU:n sekä Europenin asiantuntijat valottamaan tämän hetken tilannetta. Lisäksi suomalaiset yritysjohtajat kertovat oman näkemyksensä siitä, miten tulossa olevat säädökset vaikuttavat alaan.

Uusimmat tiedot ja ajatukset jakamassa muun muassa:
Leena Ylä-Mononen, ylijohtaja, ympäristöministeriö
Francesca Stevens, Managing Director, European Organization for Packaging and the Environment
Sirpa Pietikäinen, EU-parlamentaarikko
Karri Koskela, Chief Executive Officer, Wipak

Iltapäivän kestävä koulutus järjestetään 19.11.2020 hybriditapahtumana. Osallistua voi  Messukeskuksessa Helsingissä tai striimin välityksellä.  Tilaisuus striimataan Messukeskuksen Kongressikeskus Siiven luentotilasta. 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva