Burgerit kääritään ruohoon

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-06-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Saksan McDonalds testaa ruohopaperia hampurilaisten ja wrappien kääreenä. Ruohopaperikääre säästää 70 prosenttia pakkausmateriaalia verrattuna kartonkikoteloon. Testi on osa yrityksen pyrkimystä siirtyä käyttämään kestävämmän kehityksen mukaisia pakkausmateriaaleja tulevaisuudessa.

Ruohopaperin testaus on osa yrityksen muovin ja pakkausjätteen vähentämissuunnitelmaa, jonka tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä kaikkien pakkausten on oltava valmistettu sataprosenttisesti uusiutuvasta, kierrätetystä tai sertifioidusta materiaalista.

Innovatiivisten prosessien ja ruohokuitujen lisäämisen ansiosta paperin tuotannossa säästyy energiaa, vettä ja hiilidioksidia. Lisäksi selluntuotannossa ei käytetä kemikaaleja. McDonald’sin käyttämän ruohopaperin ruohopitoisuus on 20 prosenttia ja se on FSC-sertifioitu. Yrityksen mukaan ruoho tulee olemassa olevilta nurmikoilta eikä siten kilpaile muiden mahdollisten käyttötarkoitusten kanssa.

Paperin valmistaa saksalainen erikoispaperivalmistaja Pfleiderer.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x