Biopohjaisilla materiaaleilla hiilijalanjälkeä pienemmäksi

Teksti:Hanna Kiventöyry
JULKAISTU: 2021-08-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Fazer Aito Kaurajuoman hiilijalanjälki, sisältäen yhden litran Fazer Aito Kaurajuomaa ja sen tuotepakkauksen, on 0,23 kg CO2-ekv kiloa kohti. Määrä vastaa kahvinkeittimen noin kolmen tunnin käytön aikana kuluttaman sähkön aiheuttamaa päästömäärää. Tutkimuksessa laskettiin teoreettinen kuorma, kuinka paljon Fazer Aito Kaurajuoma on tuottanut kasvihuonekaasupäästöjä elinkaarensa aikana. Laskennassa on huomioitu kasvihuonekaasupäästöt keskeisten raaka-aineiden viljelystä ja valmistuksesta tuotepakkauksen ja kaurajuoman valmistukseen, energia- ja polttoainekulutukseen sekä kaurajuoman valmistusprosessiin. Tuloksessa on mukana tuotepakkauksen käytöstä poisto eli kartonkipakkauksen kierrätys. Kaurajuoman käyttö ja säilytys kotona eivät sisälly laskelmaan. 

Fazer panostaa tuotteiden vastuullisuuden jatkuvaan kehittämiseen. Hiilijalanjäljen pienentämiseksi Fazer Aito Kaurajuoma -pakkauksessa on vähennetty fossiilisten raaka-aineiden käyttöä: sekä tuotepakkauksen korkki että kartonkimateriaali on vaihdettu biopohjaisiksi. Myös kaurajuomien valmistusta on kehitetty tehokkaammaksi. 

– Meille on tärkeää, että vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys on otettu huomioon Fazer Aito -tuotteiden koko elinkaaren ajan. Fazer Aito Kaurajuoman hiilijalanjälki on elintarviketuotteeksi hyvin pieni, ja olemme siitä iloisia. Jo puolet suomalaista käyttää kasvipohjaisia juomia arjessaan, näillä pienillä arjen valinnoilla on merkitystä, kertoo brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio Fazerilta. 

Fazer Aito Kaurajuoman hiilijalanjälkilaskenta on osa Fazerin ilmastotyötä, sillä yksi yhtiön neljästä keskeisestä vastuullisuustavoitteesta liittyy päästöjen vähentämiseen. Fazerin tavoitteena on vähentää päästöjä 50 % vuoteen 2030 mennessä.  

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox