Biopohjaisilla materiaaleilla hiilijalanjälkeä pienemmäksi

JULKAISTU: 20. elokuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Fazer Aito Kaurajuoman hiilijalanjälki, sisältäen yhden litran Fazer Aito Kaurajuomaa ja sen tuotepakkauksen, on 0,23 kg CO2-ekv kiloa kohti. Määrä vastaa kahvinkeittimen noin kolmen tunnin käytön aikana kuluttaman sähkön aiheuttamaa päästömäärää. Tutkimuksessa laskettiin teoreettinen kuorma, kuinka paljon Fazer Aito Kaurajuoma on tuottanut kasvihuonekaasupäästöjä elinkaarensa aikana. Laskennassa on huomioitu kasvihuonekaasupäästöt keskeisten raaka-aineiden viljelystä ja valmistuksesta tuotepakkauksen ja kaurajuoman valmistukseen, energia- ja polttoainekulutukseen sekä kaurajuoman valmistusprosessiin. Tuloksessa on mukana tuotepakkauksen käytöstä poisto eli kartonkipakkauksen kierrätys. Kaurajuoman käyttö ja säilytys kotona eivät sisälly laskelmaan. 

Fazer panostaa tuotteiden vastuullisuuden jatkuvaan kehittämiseen. Hiilijalanjäljen pienentämiseksi Fazer Aito Kaurajuoma -pakkauksessa on vähennetty fossiilisten raaka-aineiden käyttöä: sekä tuotepakkauksen korkki että kartonkimateriaali on vaihdettu biopohjaisiksi. Myös kaurajuomien valmistusta on kehitetty tehokkaammaksi. 

– Meille on tärkeää, että vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys on otettu huomioon Fazer Aito -tuotteiden koko elinkaaren ajan. Fazer Aito Kaurajuoman hiilijalanjälki on elintarviketuotteeksi hyvin pieni, ja olemme siitä iloisia. Jo puolet suomalaista käyttää kasvipohjaisia juomia arjessaan, näillä pienillä arjen valinnoilla on merkitystä, kertoo brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio Fazerilta. 

Fazer Aito Kaurajuoman hiilijalanjälkilaskenta on osa Fazerin ilmastotyötä, sillä yksi yhtiön neljästä keskeisestä vastuullisuustavoitteesta liittyy päästöjen vähentämiseen. Fazerin tavoitteena on vähentää päästöjä 50 % vuoteen 2030 mennessä.  

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)