Biohajoavat pakkaustäytteet suojaavat tuotetta

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-10-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


AirWave-ilmatyynykalvoja käytetään tavaroiden suojaamiseen pakkauksissa. Hyvin tuetut ja suojatut tavarat eivät liiku pakkauksessaan, mikä vähentää kuljetuksissa tapahtuvia rikkoutumisia ja vahingoittumisia. Verkkokaupan vaatimusten mukaisia pakkaustäytteitä voidaan valmistaa AirWave-järjestelmillä paikan päällä tarpeen mukaan.

PaperWave BIO -materiaalit ovat erikoismateriaaleja, joissa yhdistyvät pakkauspaperin ja ilmatyynyn edut. Ilma lisätään täytepaperiin, mikä vähentää materiaalin käyttöä noin 95–99 prosenttia. Ilmatyynyt ovat joustavia, kestäviä, uudelleenkäytettäviä ja helposti hävitettäviä.

Kalvorakenne koostuu FSC-sertifioidusta kierrätetystä paperikerroksesta ja tärkkelysseostiivistekerroksesta, joka on laminoitu paperille. Erittäin ohut tiivistekerros on valmistettu vahvasta biohajoavasta ja kompostoitavasta biokalvosta, joka on yhdistetty kierrätettyyn paperikerrokseen luonnollisella liimalla. Tuote on biologisesti hajoava DIN EN 13432 -standardin mukaisesti.

AirWave BIO -kalvot koostuvat uudenlaisesta perunatärkkelyksestä valmistetusta muovimateriaalista, jossa ei ole lainkaan muovia pehmentäviä aineita. Materiaali on täysin biohajoavaa, ja sille on myönnetty OK Compost HOME -sertifikaatti. Pakkausmateriaali voidaan siis hävittää kotikompostissa tai kompostorissa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva