Kuitupakkausvalmistaja PulPac ja pinnoitteita kehittävä HSMG tarjoavat uudenlaisen vaihtoehdon neste- ja rasvabarrieerin vaativiin elintarvikepakkauksiin. HSMG:n Protēan-liuoksella saadaan aikaan ohut ja joustava barrieerikerros, joka kiinnittyy pakkauksen pintaan lämmön ja paineen vaikutuksesta. Tuloksena on vahva ja biohajoava vaihtoehto kertakäyttömuoville, joka kestää myös kuumia juomia, PulPacin tiedotteessa kerrotaan.
HSMG ja PulPac kertoivat viime vuonna aloittavansa yhteistyön kestävien barrieeriratkaisujen ja materiaalien kehittämiseksi. Nyt Protēan-tekniikkaa käytetään ensimmäisen kerran ruotsalaisen MAX Burgers -pikaruokaketjun kahvikuppien kansissa. Muita Protēan-sovelluksia, kuten take-away-astioita, on tulossa markkinoille myöhemmin.