BEWI ja Jackon ovat nyt yhtä

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-10-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


BEWI ja Jackon toimivat jatkossa yhtenä yrityksenä. Kahden yrityksen yhdistyminen kasvattaa tuotevalikoimaa ja tuo synergiaetuja mm. hankinnasta, logistiikasta, tuotemyynnistä ja tuotantoprosessien optimoinnista.

BEWI on vuodesta 2014 lähtien ostanut yli 30 yritystä Euroopasta. Liiketoiminnan kasvattaminen on yhtiön tiedotteen mukaan vakiinnuttanut yrityksen aseman Euroopan talousalueella.

Suomen, Norjan ja Ruotsin kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet yrityskaupan. Jotta kauppa voitiin toteuttaa, luopui BEWI Suomessa Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätöksellä EPS-eristetehtaistaan. Jackon Finlandiin yhdistyy Kaavilla sijaitseva BEWI-konsernin XPS-tehdas, eli päällekkäisiä toimintoja ei muodostu. Yhdistymisen myötä BEWI-konserni saa 935 uutta työntekijää ja 20 tuotantolaitosta lisää. Ennen yrityskauppaa BEWI-konsernissa työskenteli noin 2 300 henkilöä.

Norjalainen vuonna 1980 perustettu BEWI on kansainvälisesti toimiva pakkaus-, komponentti- ja eristysratkaisutoimittaja. Yritys on sitoutunut edistämään kiertotaloutta koko arvoketjussa aina raaka-aineen tuotannosta lopputuotteiden kierrätykseen asti. BEWI ASA on listattu Oslon pörssissä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva