Better with Less – Design Challenge -kilpailun finalistit valittu

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2023-01-19
PÄIVITETTY: 2023-03-01

Metsä Boardin pakkaussuunnittelukilpailu Better with Less – Design Challenge 2022–2023 kutsui suunnittelijoita luomaan helpommin kierrätettäviä ja resurssitehokkaita pakkausratkaisuja, jotka tuottavat vähemmän jätettä. Kilpailuun osallistui 124 suunnittelijaa 27 maasta. Pakkaussuunnittelun ammattilaisista koostuva tuomaristo on nyt valinnut kilpailun finalistit.

Kilpailun puheenjohtaja ja tuomariston jäsen, Metsä Boardin pakkauspalvelujohtaja Ilkka Harju kertoo: – Oli hienoa nähdä, että osallistujat olivat pohtineet pakkauksen käyttötarkoitusta ja koko elinkaarta. Saimme useita loppuun asti harkittuja ja luovia ideoita pakkauskonsepteihin, joissa oli keskitytty resurssitehokkuuteen, toiminnallisuuteen ja kierrätettävyyteen. Saimme myös kekseliäitä ideoita pakkausten uudelleenkäyttöön.

Finalistit esitellään kilpailun verkkosivustolla betterwithless.org, jossa yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiaan. Voittajat julkistetaan 31. tammikuuta 2023.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x