Auraprint tehostaa vyöte-etikettien tuotantoa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-11-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Auraprint on investoinut Ravenwoodin liimanlevityslaitteistoon, jonka avulla tehdään entistä tehokkaammin kysyttyjä taustapaperittomia vyöte-etikettejä.

Auraprint on tiedotteen mukaan investoinut parin viime vuoden aikana mittavasti uuteen tekniikkaan ja laadun kehittämiseen. Uusin investointi, Ravenwood-liimanlevityslaitteisto, on nyt saatu tuotantoon ja hyvään vauhtiin. Ravenwood-laitteisto mahdollistaa tehokkaan tavan valmistaa ns. C-wrappejä, elintarviketeollisuudessa kovassa kasvussa olevia taustapaperittomia vyöte-etikettejä.

Vyöte-etiketti ulottuu pakkauksen sivujen yli alapintaan ja kiinnittyy pakkaukseen muutamalla liimaraidalla. Pakkauksen sivujen yli ulottuva etiketti antaa lisää painopinta-alaa ja lisää erottuvuutta kaupan hyllyllä. Etiketti on lisäksi helppo irrottaa pakkauksesta, joten etiketin taustapuolta tai pakkauksen pohjaan ulottuvaa osaa voi käyttää esimerkiksi erilaisten reseptien painamiseen tai muihin käyttöohjeisiin.

Materiaalivaihtoina käytössä ovat kartonki ja muovi. Vyöte-etiketit soveltuvat erinomaisesti myös hankalien, ns. skin-pakkausten etiketöintiin.

Yksi merkittävä vyöte-etiketin etu on ympäristöystävällisyys: ei taustapaperia, ei taustapaperin kierrätysongelmaa. Etiketti on rullassa ’pitkä sivu’ edellä, joten rullaan mahtuu enemmän etikettejä, mikä vähentää rullanvaihtoja.

Investoinnin myötä Auraprintillä on yksinoikeus Ravenwood C-wrappien valmistukseen Suomen ja Viron alueella. Kasvunäkymät ensi vuodelle ovat hyvät.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept