Atrian kuluttajapakkaus sai PacTec-pakkauspalkinnon

JULKAISTU: 19. syyskuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun

Atrian Bravuuri-pakkaus sai Suomen Messusäätiön rahoittaman PacTec-pakkauspalkinnon. Tuotetta kiitettiin erityisesti helppokäyttöisyydestä.

Atria sai 2 000 euron palkinnon Bravuuri-lihapakkauksellaan, josta palkintoraadin puheenjohtaja, Suomen Pakkausyhdistyksen toimitusjohtaja Antro Säilä totesi näin:

 ”Pakkaus täytti kaikki palkinnolle asetetut kriteerit kirkkaasti, lisäksi se on kyennyt luomaan kokonaan uuden, helposti käytettävän tuotteen markkinoille. Pakkaus tekee kuluttajalle mahdolliseksi onnistua ruoanlaitossa”.

Atria on tehnyt pakkauksen kahdesta kuumuutta kestävästä kalvosta, jotka on liitetty yhteen kuumasaumaamalla. Etiketin on tehnyt mainostoimisto, ja se poistetaan ennenkuin pakkaus pannaan sellaisenaan uuniinn.

Kunniamaininnan saajaa Inno-Vai Oy:tä muistettiin 1 000 euron palkinnolla. Yrityksen Alkolle suunnitteleman verkkokaupan lähetyspakkauksen vahvuuksina listattiin laajan juomapakkausvalikoiman lähetyspakkausten yhdenmukaistaminen, modulaarisuus ja kierrätettävyys. Pakkauksen graafisen ilmeen on suunnitellut SEK, ja Inno-Vai vastasi rakennesuunnittelusta. Pakkauksen toteutti DS Smith.

Opiskelijasarjan voittajat Nina Enroth, Saija Kivilehto, Jarno Salin, Maijuleena Salminen ja Janni Vanhanen Helsingin yliopistosta palkittiin Messusäätiön 2 000 euron stipendillä. Ruokaöljyn kuluttajapakkausta kiitti raati ennakkoluulottomasta asenteesta, ekologisuudesta ja kuluttajalähtöisyydestä.

Kuva: Atria Bravuuri-pakkaus.

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)