Arlan maitotölkeissä lisättyä todellisuutta

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-06-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Arlan maitotölkeissä syksystä lähtien seikkaillut Aamu-kissa herää eloon lisätyn todellisuuden avulla. Nyt Aamu-kissa torjuu laukauksia jalkapallomaalivahtina ja tuulettaa flossaten.

Lisättyä todellisuutta hyödyntämällä Arla on ensimmäisten joukossa Suomessa ja maailmalla yhdistänyt AR-teknologian osaksi tavallista kuluttajatuotetta pelillisessä muodossa. Arlan Torhola-sarjasta tuttu Aamu-kissa on seikkaillut Arlan maitotölkeissä virtuaalisesti reilun puolen vuoden ajan. Tänä kesänä Aamu-kissan kanssa pääsee pelaamaan jalkapalloa.

Pelin lataaminen onnistuu asentamalla älypuhelimeen Arilyn-sovelluksen. Sovelluksen kameran avulla Arlan maitotölkki skannataan, jonka jälkeen kissa ja jalkapallostadion ilmestyy virtuaalisena näytölle. Pallo reagoi kosketukseen, ja tavoitteena on saada maaleja Aamu-kissan toimiessa maalivahtina. Sovelluksen uudessa versiossa pelillinen näkökulma korostuu, sillä omaa sijoitustaan voi seurata tilaston avulla. Peli kehittyy onnistumisen mukaan. Mitä paremmin onnistuu maalinteossa, sitä enemmän Aamu-kissan peliasua pystyy muokkaamaan esimerkiksi suosikkijoukkueen värien mukaan tai lisäämällä kissalle asusteita, kuten aurinkolasit tai kesähatun.

Jalkapallopeli löytyy Arlan 1 litran rasvaton maito -, kevytmaito- ja täysmaitopurkeista.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak