Annikka Hurme haluaa arkijärkeä säätelyyn

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-11-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Elintarviketeollisuusliiton uuden puheenjohtajan Annikka Hurmeen mukaan alan säätelyn pitää olla tarkoituksenmukaista ja tämän päivän yhteiskunnan tarpeita vastaavaa.

Annikka Hurme on Valio Oy:n toimitusjohtaja. Hänet valittiin liiton hallituksen puheenjohtajaksi vuoden 2019 alusta.

”Suomessa on oltu historiallisen hyviä sääntelemään. Sääntely kuuluu asiaan ja pitää elintarvikealalla laadun korkeana, mutta sen pitää olla tarkoituksenmukaista ja tämän päivän yhteiskunnan tarpeita vastaavaa”, Hurme linjasi liiton 75-vuotisjuhlassa Kalastajatorpalla.

Hurmeen mukaan lainvalmistelijoiden ja päättäjien on käytettävä arkijärkeä ja mietittävä yhdessä yritysten kanssa, mitä toimintoja kannattaa säännellä laeilla ja normeilla ja milloin sääntelyä ei tarvita. Hyvin valmistellun ja sopivasti mitoitetun sääntelyn tavoitteena pitää olla suomalaisten yritysten kilpailukyvyn ja kannattavuuden vahvistaminen.

Kotimaisen elintarviketuotannon kilpailukyvyn on oltava pitkällä aikavälillä hyvä, jotta elintarvikeketjun kaikki osapuolet pystyvät toimimaan elinvoimaisesti.

”Elintarvikealan kilpailukyky vahvistuu, kun esimerkiksi elintarvikkeisiin kohdistuvaa verotusta tarkastellaan kokonaisuutena eikä yksittäisille tuotteille aseteta pisteveroja. Myös edellytykset kannattavalle alkutuotannolle on turvattava Suomen pohjoisia olosuhteita tasaavilla EU- ja kansallisilla tuilla”, Hurme sanoi.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB