Amerplastilta biopohjaiset säilytyspussit

JULKAISTU: 1. elokuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Amerplast tuo markkinoille ympäristöystävälliset sokeriruokopohjaiset säilytys- ja pakastuspussit. Ne valmistetaan sokeriruokopohjaisesta polyeteenistä.

Minigrip on Amerplastin mukaan ollut yli 40 vuoden ajan tuttu tuote suomalaisissa kotitalouksissa. Tuotenimestä on muodostunut synonyymi uudelleensuljettaville säilytys- ja pakastepusseille. Minigrip on nyt saanut rinnalleen ympäristöystävällisen Amergripin.

Amergrip on sokeriruokopohjaisesta muovista valmistettu uudelleensuljettava säilytys- ja pakastepussi. Sokeriruoko on 100 prosenttisesti uusiutuva hiilidioksidia sitova luonnonmateriaali. Sokeriruokopohjainen polyeteeni valmistuu sokerintuotannon sivutuotteena. Valmistusmateriaali on elintarvikehyväksyttyä muovia, eikä esimerkiksi sisällä Bisfenoli-A:ta (BPA:ta).

Amerplast on johtava kaupan muovikassien valmistaja Suomessa ja valmistaa muovikasseja, joissa on käytetty jopa yli 95 prosenttisesti kierrätysmuovia. Amerplast ja Ekokem allekirjoittivat huhtikuussa 2016 yhteistyösopimuksen kierrätysmuoviraaka-aineen toimituksista.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi