Alukset puhdistamaan muoviroskia vesistöistä

JULKAISTU: 2021-06-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Coca-Colan ja hollantilaisen The Ocean Cleanup -järjestön yhteistyö tuo 15 puhdistusalusta maailman roskaisiin jokiin ympäri maailmaa puhdistamaan niitä muoviroskasta. 

Coca-Cola -yhtiö ja voittoa tavoittelematon merien puhdistamiseen erikoistunut hollantilainen Ocean Cleanup -järjestö ovat sopineet kansainvälisestä jokien puhdistusyhteistyöstä. Yhteistyön tavoitteena on puhdistaa jokia muoviroskista ja vauhdittaa työtä merien roskaantumisen pysäyttämiseksi. 

Tässä vaiheessa 18 kuukauden mittaiseksi sovitulla projektilla mahdollistetaan aurinkovoimalla toimivien, miehittämättömien puhdistusalusten toiminta 15 joella ympäri maailmaa. Yhteistyöprojektin toteutuksessa hyödynnetään Coca-Colan kansainvälistä yritysverkostoa sekä Ocean Cleanup -järjestön Interceptor -aluksia. Osana yhteistyötä pyritään myös keräämään lisää investointeja ja toteuttajia ohjelmalle, jotta Interceptor-puhdistusalukset ja jokien kunnon monitorointiin tarkoitetut kamerat saadaan laajemmin käyttöön. 

Yhteistyön tavoitteena on kasvattaa ohjelma niin isoksi, että muoviroskan kulkeutuminen maailman roskaantuneimpia jokia pitkin meriin saadaan loppumaan.  

– Jos muut yritykset liittyvät projektiin Coca-Colan johdolla, voimme vauhdittaa projektin toteutumista kaikkialla maailmassa, sanoo Ocean Cleanup -järjestön johtaja Dan Leahy. 

Ocean Cleanup -järjestön tavoitteena on puhdistaa maailman meret muovista. Jo nyt kaksi Interceptor-alusta kerää osana yhteistyötä roskia Dominikaanisessa Tasavallassa ja Vietnamissa. Yhteistyöstä saatujen kokemusten perusteella vastaava projekti pyritään viiden vuoden kuluessa toteuttamaan jopa 1000 joessa, joista on peräisin 80% maailman meriin päätyvästä muoviroskasta. 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka