Ajattelemisen arvoinen kuohuviini

JULKAISTU: 12. toukokuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Tammikuussa 2021 Alkossa otettiin käyttöön uusi vastuullisuusmerkintä hiilineutraaleille viineille. Merkin saamiseksi hiilineutraalisuus täytyy olla sertifioitu. Siinä otetaan huomioon tuotannon päästöjen vähentämisen lisäksi jäljelle jäävien päästöjen määrän kompensointi.

Keskisuuren suomalaisen viinin maahantuojan Vindirektin viimeisin aloite ympäristövastuullisuudessa kohdistui hiilineutraalin kuohuviinin lanseeraukseen. Tuottajaksi valikoitui yhtiön arvojen kanssa samanhenkinen italialainen Corvezzo, joka toimii proseccon tuotantoalueella Trevisossa. Uusi tuote sai nimekseen napakasti Think.

– Projektin asiantuntijana toimi Luonnonvarakeskus Luke, joka laski tuottajan ilmoittamien arvojen avulla Think-kuohuviinin hiilijalanjäljen. Lopputulos on yksi kilo CO2-päästöjä, jonka Vindirekt kompensoi espoolaisen Nordic Offsetin kehitysprojektin kautta, kertoo Vindirektin COO & Sales Manager Joonas Vainio.

Tuottaja Corvezzo on panostanut koko tuotantoketjussaan ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Rypäleiden kasvatus ja viinin tekeminen tuottavat 24 prosenttia Think-pullollisen hiilijalanjäljestä.

Suurin osuus viinintuotannon päästöistä, 65 prosenttia, syntyy lasipullosta. Toisin kuin monia muita viinejä, kuohuviiniä ei voi myydä muussa pakkauksessa kuin lasipullossa. Se on ainoa astia, jossa paine ja kuplat säilyvät kuluttajalle saakka.

Think-kuohuviinin pullo on erikoisvalmisteinen. Sen hiilijalanjälki on 35 prosenttia pienempi kuin painavan samppanjapullon, mutta kuitenkin 45 prosenttia enemmän kuin kevyimmän mahdollisen lasipullon. Kevyt lasipullo ei pysty pitämään kuohuviinin painetta rikkoutumatta.

– Think-kuohuviinin hiilijalanjälki on 20 prosenttia pienempi kuin Suomessa myytävän italialaisen viinipullon keskimäärin, Vainio kertoo. Eroa kasvattavat muun muassa tuottajan ympäristöystävälliset toimenpiteet tuotannossa ja kevyehkö pullo.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood