Absolut Vodka toi paperipullon kauppoihin Britanniassa

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-06-02
PÄIVITETTY: 2023-06-07

Absolut Vodka testaa paperipohjaista pulloaan brittiläisissä Tesco -supermarketeissa. 500 ml:n kokoisia paperipulloja myydään 22 Tesco-liikkeessä ympäri Suur-Manchesteria koko kesän ajan.  Kokeilun tavoitteena on saada näkemyksiä kuluttajilta, jälleenmyyjiltä ja toimitusketjukumppaneilta kaupallisesti kannattavan, täysin biopohjaisen pullon lanseeraamista varten. Yhtiö on testannut paperipohjaista pakkausta aiemmin Absolut Mixt ready-to-drink -juomilla, joiden alkoholipitoisuus oli 5 %.  Uudessa kokeilussa pullo sisältää 40 prosenttista Absolut Vodkaa.

Yhdestä muotista valmistetuista pulloista 57 % on paperia ja niissä on integroitu kierrätettävästä muovista valmistettu suoja. Asiakkaat voivat kierrättää pakkauksen paperina tavallisen kotitalousjätteen mukana. Absolut-pullon tuttu muotoilu säilyisi myös paperipulloissa. Paperipullojen tarkoitus on yhtiön mukaan täydentää valikoimaa, ei korvata Absolutin lasipulloa. Absolut uskoo lasipulloa kahdeksan kertaa kevyemmän paperipullon olevan kuluttajien mieleen erityisesti kodin ulkopuolella liikuttaessa, kuten festivaaleilla.

Paperipulloaloite on osa laajempaa yhteistyötä Pabocon (Paper Bottle Company) ja The Coca-Cola Companyn, Carlsbergin, P&G:n ja L’Oréalin kanssa.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox