Absolut Vodka testaa paperipulloa

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-09-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruotsalainen Absolut Company kertoo aloittavansa kuitupullon kuluttajatestit marraskuussa. Prototyyppipullosta 57 prosenttia on kuitua ja 43 prosenttia kierrätettyä muovia.

Absolut Company esitteli Way Out West -musiikkifestivaaleilla Göteborgissa viime vuoden elokuussa ensimmäistä kertaa paperista valmistetun vodkapullon prototyyppiä. Nyt projektissa ollaan siirtymässä kuluttajatestivaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa markkinoille tuodaan 2 000 ”Absolut Paper” -pulloa.

– Olemme luoneet konseptista fyysisen prototyypin, jota testataan nyt kuluttajilla, sanoo Absolut Companyn innovaatiojohtaja Niclas Appelquist.

Prototyyppipullosta 57 prosenttia on kuitua ja 43 prosenttia kierrätettyä muovia. Pullo on täysin kierrätettävä.

– Pullo voidaan kierrättää, koska pullossa olevien kahden materiaalin käsittelyjärjestelmät ovat jo olemassa, Absolut Companystä kerrotaan.

Absolut Paper -pulloon pullotetaan ensimmäisellä testikierroksella Absolut Vodka ja Absolut Mixt -tuotteita. Ensimmäisen testijakson jälkeen tehdään isompi testikierros keväällä 2021.

– Kun prototyyppiä on testattu onnistuneesti, siirrymme seuraavaan kehitysvaiheeseen ja pyrimme kohti lopullista tavoitettamme, joka on täysin biopohjainen pullo, sanoo Niclas Appelquist.

Absolutin kuitupulloa kehitetään Pabocossa (Paper Bottle Company), jossa on mukana BillerudKorsnäs ja pullonvalmistusasiantuntija Alpla. Muita yhteistyökumppaneita ovat mm. Coca-Cola ja L’Oréal.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB