Tekoäly auttaa maun ja pakkauksen suunnittelussa

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-08-29
PÄIVITETTY: 2023-09-13

Syyskuussa suomen kauppoihin tulevan Coca-Cola Zero Sugar 3000 -juoman maku ja pakkaus on kehitetty ihmisen ja tekoälyn yhteistyöllä. Juoman maun kehittämisessä on käytetty apuna kansainvälisen kuluttajakyselyn vastauksia. Coca Cola Finlandin tiedotteen mukaan Creations-juomat eivät maistu perinteisen Coca-Colan tavoin selkeästi yhdelle, vahvalle ja tunnistettavalle aromille, vaan niiden maku on moniulotteinen ja jokainen kokee sen oman makuaistinsa kautta yksilöllisesti.

Coca-Cola 3000 -juomaa saa Suomessa 250 ml tölkissä. Creations-tölkin ilme poikkeaa perinteisestä Coca Colasta ja siihen vaikuttaa kulloinenkin makuteema. Uuden 3000:n tölkki ilmentää Coca Colan tiedotteen mukaan ”futuristista ja optimistista tunnelmaa.”

Coca-Cola Creations -logo muodostuu poreilevista kuplista. Myös pakkauksen suunnittelussa on hyödynnetty tekoälyä. Sen avulla nestettä on kuvattu graafisten muoto- ja värimuutosten keinoin muuttuvassa ja kehittyvässä tilassa, yhtiö kertoo.

Lisäksi tölkissä olevan QR-koodin kautta pääsee Creations Hubiin, jossa on mahdollista käyttää räätälöityjä AI-linssejä ja ”katsoa niiden läpi tulevaisuuteen”, kuten yhtiö kuvailee.

Coca-Cola 3000 on jatkoa aiemmin kansainvälisesti julkaistuille Creations -juomille, joita olivat mm. Rosalian kanssa toteutettu Movement, avaruuden makuinen Coca-Cola Starlight, DJ Marshmellon kanssa toteutettu erikoisjuoma Coca-Cola Byte, unelmien makuinen Coca-Cola Dreamworld, and Coca-Cola Soul Blast.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox