Wipakilta superohut kalvo elintarvikkeisiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-04-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Wipak on kehittänyt edelleen elintarvikepakkausten superohuita kalvojaan. Uusia kestävän kehityksen mukaisia kalvoja tehdään Suomessa.

Wipak on tiedotteen mukaan kehittänyt monikerroskalvojen ohennustekniikkaa parantaakseen superohutta SC Plus -coextruusio-kalvoaan. Sitä tuotetaan Suomessa NC1-tuotantolinjalla, jonka kehittämiseen on panostettu huomattavasti resursseja. Linjalta saadaan nyt enemmän ja laadukkaampaa kalvoa kuin koskaan.

”Elintarvikkeiden valmistajat vaativat entistä ohuempia ja ympäristöä säästäviä pakkausratkaisuja, jotka eivät tee kompromisseja pakkausten kestävyyden ja toimivuuden suhteen”, kertoo Patrick Verhelst, myynti- ja markkinointijohtaja, Wipak Group.

”Pystymme tuottamaan SC Plus -kalvoa tehokkaammin kuin koskaan. Kalvolla on uniikki rakenne, joka mahdollistaa pakkauksen keventämisen huomattavasti. Kalvo on jäykkä, mutta hyvin ympäristöystävällinen pakkausratkaisu, joka on saatavilla 50–150 mikronin paksuisena. Kalvoon tarvitaan 25 % vähemmän materiaalia kuin tavalliseen kalvoon. Logistiikassa kalvo säästää tilaa, resursseja ja kustannuksia”, Verhelst sanoo.

Wipakin laskelmien mukaan SC Plus -kalvolla tehdyt pakkaukset vähentävät kasvihuonepäästöjä 40 % tavalliseen ratkaisuun verrattuna.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak