Wipak menestyi Saksan pakkauskilpailussa

JULKAISTU: 2017-08-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Wipakin täysin alumiinivapaa salamipakkaus palkittiin kestävän kehityksen sarjassa German Packaging Award 2017 -kilpailussa. Wipak palkittiin myös toisessa sarjassa.

Wipakin itsestään seisova pussipakkaus on tehty digitaalisesti painetusta komposiittipaperista. Paperi on FSC-sertifioitua, ja digitaalinen painatus vähentää ympäristökuormaa. Tuomariston mukaan Wipakin pakkaus osoittaa, että pakkauksen ympäristövaikutuksia voidaan vähentää huomattavasti käyttämällä innovatiivisia materiaaliyhdistelmiä, vaihtoehtoisia materiaaleja sekä uusia tuotantotekniikoita.

Pakkauksen tilasi saksalainen lihanjalostaja Mar-Ko. Pakkauksen kehitti ja valmisti Wipakin Walsroden tehdas Saksassa. Tehdas sai myös toisen palkinnon pakkauslaitteiden sarjassa, jossa palkittiin Walsrodessa kehitetty ProDirect-pakkauspainokone. Se on mustesuihkutekniikalla toimiva painokone.

Tuomariston mukaan ensimmäistä kertaa tällainen painokone täyttää teolliset vaatimukset formaatin, yhteensopivuuden, värien ja sovellusmahdollisuuksien suhteen. Koneen työnkulku on täysin digitaalinen ja sillä voidaan tehdä monipuolisesti hyvinkin pieniä tuotesarjoja.

German Packaging Award on arvostettu pakkauskilpailu. Siihen osallistui nyt 200 tuotetta 12 maasta. Kilpailusarjoja oli kymmenen.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)