Wipak menestyi Saksan pakkauskilpailussa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-08-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Wipakin täysin alumiinivapaa salamipakkaus palkittiin kestävän kehityksen sarjassa German Packaging Award 2017 -kilpailussa. Wipak palkittiin myös toisessa sarjassa.

Wipakin itsestään seisova pussipakkaus on tehty digitaalisesti painetusta komposiittipaperista. Paperi on FSC-sertifioitua, ja digitaalinen painatus vähentää ympäristökuormaa. Tuomariston mukaan Wipakin pakkaus osoittaa, että pakkauksen ympäristövaikutuksia voidaan vähentää huomattavasti käyttämällä innovatiivisia materiaaliyhdistelmiä, vaihtoehtoisia materiaaleja sekä uusia tuotantotekniikoita.

Pakkauksen tilasi saksalainen lihanjalostaja Mar-Ko. Pakkauksen kehitti ja valmisti Wipakin Walsroden tehdas Saksassa. Tehdas sai myös toisen palkinnon pakkauslaitteiden sarjassa, jossa palkittiin Walsrodessa kehitetty ProDirect-pakkauspainokone. Se on mustesuihkutekniikalla toimiva painokone.

Tuomariston mukaan ensimmäistä kertaa tällainen painokone täyttää teolliset vaatimukset formaatin, yhteensopivuuden, värien ja sovellusmahdollisuuksien suhteen. Koneen työnkulku on täysin digitaalinen ja sillä voidaan tehdä monipuolisesti hyvinkin pieniä tuotesarjoja.

German Packaging Award on arvostettu pakkauskilpailu. Siihen osallistui nyt 200 tuotetta 12 maasta. Kilpailusarjoja oli kymmenen.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept