Westpak panostaa digitaaliseen painamiseen

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-04-16
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Korkeatasoisten joustopakkausten tekoon erikoistunut Westpak Oy on hankkinut HP Indigo 20000 -digipainokoneen. Westpak aikoo kasvattaa investoinnilla liiketoimintaansa ja hankkia uusia asiakkaita tarjoamalla enemmän joustavuutta sekä vaihtoehtoja pienten ja personoitujen sarjojen painatuksiin.

Digipainokoneen asennustyöt saadaan valmiiksi tämän vuoden kesäkuun loppuun mennessä.  Monipuoliseen ja suuren kapasiteetin tuotantoon tarkoitetulla keskileveän radan (76 cm) rullapainokoneella voidaan painaa seitsemällä värillä elintarvikekelpoisia joustopakkauksia 10–250 mikronin kalvoille.

Westpak tähtää tiedotteen mukaan pienempään kuntoonlaiton hävikkiin, kykyyn painaa monenlaisille materiaaleille, painokoneen vähäisempään puhdistustarpeeseen ja vähempään liuotinpohjaisen värin käyttöön. Nämä ovat vain joitakin monista HP:n digitaalisen painoteknologian eduista.  

”Pakkausmarkkinoiden jatkuva kehittyminen tekee alalla toimimisesta erittäin mielenkiintoista, kun tuotteiden elinkaaret lyhenevät ja tuotevariaatioiden määrä sekä monimutkaisuus kasvavat. Uuden teknologian ansiosta voimme tarjota joustavaa painatusta asiakkaillemme,” sanoo Westpakin toimitusjohtaja Jonas Skuthälla.

”Uusi investointi tarjoaa monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia asiakkaille, ja tulemme edelleen investoimaan uusiin korkealaatuisiin vaihtoehtoihin taataksemme erinomaisen palvelun. Tämä hankinta vähentää myös asiakkaidemme riskiä uusien tuotteiden markkinoille lanseeraamisessa”, Skuthälla sanoo.

Pääasiassa elintarviketeollisuuden tarpeisiin tarkoitetun uuden painokoneen lisäksi Westpak suunnittelee myös suunnittelijoiden ja sisällöntuottajien verkoston rakentamista tarjotakseen asiakkaidensa pakkaustarpeisiin täyden ratkaisun. Vuonna 2008 perustettu Westpak on kasvattanut liiketoimintaansa viimeisen kymmenen vuoden ajan.

Koneen toimitti Visutech, jonka kanssa Westpak on tehnyt pitkään yhteistyötä. Tämä on ensimmäinen HP Indigo 20000 Suomessa eikä koneita ole muissa Pohjoismaissakaan vielä monia. 
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB