Walkin omistaja vaihtuu

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2023-10-24
PÄIVITETTY: 2023-11-08

One Equity Partners (OEP) ilmoittaa tehneensä sopimuksen Walki Holding Oy:n myymisestä Oji Holdings Corporationille. Oji-konserni on japanilainen sellu- ja paperituotteisiin keskittyvä monialayritys. Walki on keskittynyt pakkaus- ja teknisten materiaalien kehitykseen ja valmistukseen ja sen päämarkkinat ovat Euroopassa.

Vuonna 1930 perustettu Walki on erikoispakkausmateriaalien valmistaja. Yritys valmistaa elintarvikkeiden ja erikoiskuluttajatuotteiden kuluttaja- ja teollisuuspakkauksia sekä teknisiä materiaaleja, kuten eristeitä ja palonestopinnoitteita, kalvoja ja suojavaatetusratkaisuja. Yrityksellä on maailmanlaajuisesti 17 tuotantolaitosta ja yli 1700 työntekijää. OEP osti Walkin heinäkuussa 2018 toteutuneella yrityskaupalla.

OEP:n omistajuuden aikana Walkin liikevaihto kasvoi 125 %.  Walki teki tuona aikana merkittäviä investointeja pitkäaikaiseen ympäristövastuullisuuteen. Näitä investointeja olivat esimerkiksi vaihtoehtoisten materiaalien ja tuotantomenetelmien kehittäminen, jotta asiakkailla olisi mahdollisuus valita sopivin pakkausratkaisu ympäristövaikutusten mahdollisimman pienenä pitämistä varten. Walki teki seitsemän yritysostoa OEP:n omistajuuden aikana. Yksi niistä oli Plasbel Plásticos vuonna 2021, tässä yrityskaupassa oli tavoitteena hyödyntää kyseisen yrityksen asiantuntemusta kierrätettyjen ja kompostoitavien pakkausten tuotannossa koko Walkissa. Valkeakosken tehtaan uusin investointi vuonna 2023 on osa kasvutarinaa.

Walkilla on tuotantolaitoksia Suomessa, Saksassa, Belgiassa, Espanjassa, Ranskassa, Puolassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Kiinassa.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak