Walki Groupin omistaja vaihtuu

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-04-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


CapManin rahastot ovat sopineet Walki Groupin osakkeiden myynnistä yksityiselle One Equity Partners -sijoitusyhtiölle. Se omistaa mm. pakkausalan yhtiöitä.

Walki Group on suomalainen yhtiö, joka on keskittynyt valmistamaan teknisiä laminaatteja ja suojaavia pakkausmateriaaleja. Tuotteet ovat kuitupohjaisia ja kehittyneitä monilaminaattituotteita, joita tehdään monelle eri toimialalle. Yhtiöllä on tehtaat Suomessa, Saksassa, Hollannissa, Puolassa, Britanniassa, Venäjällä ja Kiinassa. Liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 900.

Capman Buyout -rahastot hankkivat Walkin osakkeet vuonna 2007 ja yhtiö on tiedotteen mukaan kehittynyt hyvin varsinkin viime vuosina.

”CapManin omistusaikana Walki on toteuttanut onnistuneesti kasvustrategiaansa sekä orgaanisen kasvun että yritysostojen avulla. Walki on investoinut kasvavaan rakennuslaminaattien segmenttiin Länsi-Euroopassa ja samalla säilyttänyt johtavan asemansa teollisen pakkaamisen markkinoilla. Walki on myös laajentunut merkittävästi Itä-Euroopassa”, sanoo partneri Anders Björkell Capman Buyout -rahastoista.

”Olemme tyytyväisiä saadessamme One Equity Partners -yhtiön omistajaksi. Yhtiö on kehittänyt menestyksellisesti pakkausalan globaaleja yhtiöitä. Meillä on sama visio Walkin kasvattamisesta entistä vahvemmaksi yhtiöksi”, sanoo Walki Groupin toimitusjohtaja Leif Frilund.

One Equity Partners omistaa mm. Constantia Flexibles, Duropack ja Global Pack -yhtiöt. Yrityskauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak