Walki edistää kiertotaloutta opetushankkeella

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-06-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


YK:n palkitsema kestävän kehityksen asiantuntija Leyla Acaroglu on tuottanut Walki Groupin yhteiskuntavastuuohjelman puitteissa kiertotalouden oppimateriaaleja Suomen lukioihin.

Hanke on tapahtunut tiiviissä yhteistyössä suomalaisten opettajien ja oppilaiden kanssa. Circular Classroom -ohjelma on osa kansainvälisen ilmastotyön konkreettisia toimenpiteitä. Suomen lukiot saavat nyt syntyneet opetusmateriaalit käyttöönsä syksyllä 2018. Opetusmateriaalia on sekä painettuna että digitaalisessa muodossa.

Kiertotalouteen liittyvien yhtenäisten opetusmateriaalien puute sai Walki Groupin ideoimaan kiertotalouden ympärille hankkeen, jolla vahvistetaan kiertotalouden ymmärrystä nuorten aikuisten keskuudessa. Keinoksi valittiin pedagoginen näkökulma ja kohteeksi Suomen lukiot, joissa kasvaa uusi kiertotalousnatiivien sukupolvi. Circular Classroom -hanke on saanut myös kestävän kehityksen opetukseen kannustavasti suhtautuvan Opetushallituksen tuen.

Walkin yhteiskuntavastuuhankkeen ensisijainen tavoite on tuottaa korkealaatuisia oppimateriaaleja kiertotaloudesta ja sen mekanismeista. Asiantuntijaksi valittiin australialaissyntyinen sosiologian tohtori ja kiertotalousasiantuntija Leyla Acaroglu, joka on tunnettu osallistavista metodeistaan. Hänen opetuksensa keskiössä on systeeminen ajattelu eli näkemys siitä, että kaikki toimintamme vaikuttaa kaikkeen. Tämä merkitsee myös sitä, että kiertotalous-aihe ylittää perinteiset oppiaineiden rajat.

”Kiertotalous ja sen ymmärtäminen kuuluu meistä jokaiselle, olimmepa sitten lääkäreitä, suutareita tai liikemiehiä. Muutosagenttina toimiminen on motivoivaa, kun hahmottaa, miten mekanismi toimii”, Leyla muistuttaa.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept