Vieraat esineet havaitaan tarkemmin röntgenillä

JULKAISTU: 23. elokuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Elintarvikepakkausten monimuotoiset vieraat esineet havaitaan entistä tarkemmin suomalaisen Mekitecin röntgenlaitteilla. Laitteita esitellään Pactec-messuilla.

Laitteiden MEKI-käyttöliittymän uutuutena on parannettu havainnointitarkkuus myös monimuotoisille (heterogeenisille) tuotteille. Algoritmikehitys mahdollistaa tämän ilman käyttäjän lisätyötä. Tarkkuus paranee ja mahdollisten väärien hylkyjen määrä vähenee huomattavasti myös ns. ”vaikeammille” tuotteille.

Rikkinäisen tai puutteellisen tuotteen tarkastaminen lisää röntgenin arvoa verrattuna metallinilmaisimiin perinteisen laajemman vieraiden esineiden havainnointitarkkuuden lisäksi. Laitteet poistavat vialliset tuotteet tuotannosta parantaen tuoteturvallisuutta.

Oululainen Mekitec on tiedotteen mukaan noussut viime vuosina nopeasti Euroopan johtavaksi yritykseksi elintarviketeollisuuden röntgenlaitteiden valmistuksessa ja myynnissä. Yrityksen liikevaihto kasvoi erittäin nopeasti vuosina 2014 – 2015. Vuoden 2015 syksystä lähtien kysyntä on jatkanut rajua kasvuaan.

Mekitecin mukaan varsinkin suurten elintarviketuottajien ja vientiyritysten osalta röntgenlaitteet ovat yleistymässä globaaliksi standardiksi. Euroopan alueella näin on erityisesti tapahtunut meijeri- ja välipalatuotteita valmistavilla tuotantolinjoilla. Molemmilla toimialoilla vierasesineiden havaitsemisen lisäksi röntgen voi tarkastaa muitakin tuotteiden laatuun vaikuttavia tärkeitä tekijöitä kuten vajaatäytön.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)