Vieraat esineet havaitaan tarkemmin röntgenillä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-08-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Elintarvikepakkausten monimuotoiset vieraat esineet havaitaan entistä tarkemmin suomalaisen Mekitecin röntgenlaitteilla. Laitteita esitellään Pactec-messuilla.

Laitteiden MEKI-käyttöliittymän uutuutena on parannettu havainnointitarkkuus myös monimuotoisille (heterogeenisille) tuotteille. Algoritmikehitys mahdollistaa tämän ilman käyttäjän lisätyötä. Tarkkuus paranee ja mahdollisten väärien hylkyjen määrä vähenee huomattavasti myös ns. ”vaikeammille” tuotteille.

Rikkinäisen tai puutteellisen tuotteen tarkastaminen lisää röntgenin arvoa verrattuna metallinilmaisimiin perinteisen laajemman vieraiden esineiden havainnointitarkkuuden lisäksi. Laitteet poistavat vialliset tuotteet tuotannosta parantaen tuoteturvallisuutta.

Oululainen Mekitec on tiedotteen mukaan noussut viime vuosina nopeasti Euroopan johtavaksi yritykseksi elintarviketeollisuuden röntgenlaitteiden valmistuksessa ja myynnissä. Yrityksen liikevaihto kasvoi erittäin nopeasti vuosina 2014 – 2015. Vuoden 2015 syksystä lähtien kysyntä on jatkanut rajua kasvuaan.

Mekitecin mukaan varsinkin suurten elintarviketuottajien ja vientiyritysten osalta röntgenlaitteet ovat yleistymässä globaaliksi standardiksi. Euroopan alueella näin on erityisesti tapahtunut meijeri- ja välipalatuotteita valmistavilla tuotantolinjoilla. Molemmilla toimialoilla vierasesineiden havaitsemisen lisäksi röntgen voi tarkastaa muitakin tuotteiden laatuun vaikuttavia tärkeitä tekijöitä kuten vajaatäytön.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox