Verkkokaupan myynti romahti 39 prosenttia

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2023-10-17
PÄIVITETTY: 2023-10-25

Vilkas Groupin tuore verkkokauppaindeksi kertoo pudotuksesta verkkokaupassa. Vilkas Group on kotimainen verkkokauppatoimittaja, joka on rakentanut järjestelmän verkkokauppojen myynnin reaaliaikaiseen seurantaan. 2000 verkkokaupan todelliseen myyntiin perustuva Verkkokauppaindeksi kertoo 39 prosentin pudotuksesta tähän asti nousujohteisessa verkkokaupassa. Korkeat korot ja inflaatio on vienyt ostovoiman, arvioi indeksiä jo yli 25 vuotta tuottaneen Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski.

Vaikka vuoden kolmas kvartaali oli paha, voi juuri alkanut neljäs tuoda muutoksen, todetaan Vilkas Groupin tiedotteessa. Reaalinen ostovoima on jo kääntynyt lievään kasvuun ja talous laajemminkin lupailee nousua.

Kuva; DS Smith

– Palkansaajien ostovoima on jo paranemassa ja talous kääntymässä taantumasta kasvuun, mikä merkitsee paluuta plussalle myös verkkokaupalle. Myös indeksistämme löytyy tähän tukea. Verkkokaupan tilausmäärien jyrkkä pudotus on laantunut nyt vain 5 prosenttiin eli murto-osaan euromääräisestä pudotuksesta. Ostamisen aktiivisuus putosi siis paljon vähemmän kuin käytetyn rahan määrä, analysoi Korkiakoski Verkkokauppaindeksin tarjoamaa dataa.

Korkiakoski ennakoi, että tiukassakin tilanteessa joulukauppaan satsataan. – Jouluun on nytkin säästelty ehkä enemmän ostovoimaa, niin hyvinkin seuraavaksi voi olla vuorossa tästä pohjakosketuksesta pomppu kohti joulua, arvioi Korkiakoski.

Myös tekoälyn uskotaan vilkastuttavan verkkokaupan kasvua.

Jatka lukemista

Packnews tarjoaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack 2024 -messuille

Tänä syksynä Packnews tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack-messuille Nürnbergiin.
Messegeschehen / Fair activities in general

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB