Vedenkestävä mutta biohajoava pakkaus

JULKAISTU: 2017-05-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Sulapacin kehittämä vedenkestävä ja täysin biohajoava luksuspakkausmateriaali on tehty puukomposiitista. Innovaatio on kerännyt miljoonarahoituksen.

Helsinkiläinen Sulapac Oy on tiettävästi ensimmäinen yritys maailmassa, joka valmistaa puuhakkeesta ja biohajoavista luonnonsidosaineista ekologisia pakkauksia. Keksinnöllä aiotaan korvata kosmetiikan muovipakkaukset. Pakkausta aiotaan käyttää luksuspakkauksissa. Materiaali syntyi yhteistyössä Tekesin kanssa.

rityksen puukomposiitista valmistettavat pakkaukset ovat korkealuokkaisia, ja niissä korostuu estetiikka. Aluksi valmistus painottuu kosmetiikkaan ja luksuspakkauksiin. Tulevaisuudessa konseptia on tarkoitus laajentaa premium-tasoisiin ruoka- ja juomapakkauksiin.

Biohajoavia pakkauksia on ollut markkinoilla jo ennen Sulapacia, mutta ne ovat harvoin vedenkestäviä. Sulapacin tuotteissa on muovinkaltaiset ominaisuudet, eli ne kestävät vettä ja rasvaa eivätkä ne läpäise happea. 

Vuonna 2016 perustettu yritys on kehittänyt materiaalin ja tavan massatuottaa sitä. Varsinainen liiketoiminta syntyy pakkausten suoramyynnistä asiakkaille. Ensimmäisenä tähtäimessä ovat luksuskosmetiikkamerkit. Yhteistyö Niki Newd -luonnonkosmetiikkabrändin kanssa julkistettiin maaliskuussa 2017.

Lue lisää Sulapacista Print&Media-lehdestä, joka ilmestyy 29.5.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus