Valion jogurttikääre palkittiin USA:ssa

JULKAISTU: 13. maaliskuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Valion Eila jogurttipakkausten kääre sai hopeamitalin FTA:n kansainvälisessä flexopainokilpailussa USA:ssa. Kääreen toteuttivat yhteistyössä Pyroll Lempäälä ja Marvaco.

FTA Excellency in Flexography Awards 2016 -kilpailussa oli satoja osallistujia ympäri maailman. Palkintokriteerit olivat Marvacon tiedotteen mukaan tiukat. FTA:n 30 tuomarin joukko arvioi ja pisteyttää palkintoehdokkaat.

Voittajatöiden Valion Eila Mango-Vanilja- ja Kuningatar-jogurttikääreiden painatuksesta vastasi Pyroll Lempäälä. Marvaco valmisti aiemmin syväpainossa painetun kylkibanderollin painatusaineiston ja Full HD Flexo -laatat, joiden avulla toteutettu fleksopainatus haastaa laadullaan syväpainon painatusjäljen.

Kääreet kilpailivat Midweb, Process, Coated -sarjassa ja vakuuttivat tuomariston älykkäällä värierottelulla sekä kirkkaiden ja intensiivisten väripintojen toteutuksella.

”Kuusivärisissä kääreissä värien voimakkuus syntyy CMY-prosessivärien rinnalle tuotujen kolmen lisävärin ja lakan yhdistelmästä. Tämä kahden design-variaation painatus toteutettiin painossa rinnakkaispainatuksena laadusta tinkimättä”, tarkentaa Marvacon asiakaspalvelupäällikkö Tomi Havia.

 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)