Vakava sieni-infektio Billerudin USA:n tehtaalla

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-04-17
PÄIVITETTY: 2023-05-03

Billerudin tehtaassa Escabanassa, Michiganissa on löytynyt sieni-blastomykoosi, joka on johtanut kuolemantapaukseen. Todettuja sairastumisia on 21 ja 76 tapausta pidetään todennäköisenä. Billerud on ilmoittanut, että tehdas suljetaan kolmeksi viikoksi.

Tehtaan omisti aiemmin Verso, jonka kanssa Billerud solmi kaupat tehtaasta vuosi sitten. Tuotanto on keskittynyt graafiseen paperiin, mutta se muunnetaan tuottamaan kartonkia, jonka vuosikapasiteetti on yli 500 000 tonnia.

Michigan on tunnettu alue blastomykoosi-infektioista. Lähteen tunnistaminen voi olla vaikeaa, koska blastomyces-sieni on alueella endeeminen, eikä tällaista teollista epidemiaa ole koskaan esiintynyt missään Yhdysvalloissa.

Blastomykoosi on sairaus, joka liittyy sieneen, joka kasvaa kosteassa maaperässä ja lahoavassa materiaalissa, kuten puussa ja lehdissä. Infektiot ovat harvinaisia, ja useimmat ihmiset, jotka hengittävät blastomycos-itiöitä, eivät sairastu. Blastomykoosi ei ole tarttuva eikä leviä ihmisestä toiseen tai eläinten ja ihmisten välillä.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept