Uusia ideoita pakkauksiin ja myymälöihin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-02-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Grano haluaa nostaa messuteemaksi luovuuden ja aikoo esitellä Sign, Print & Pack -messuilla uusia ideoita pakkauksiin ja myymälämainontaan.

Grano tarjoaa paljon nähtävää sekä Messukeskuksen alakerrassa Sign, Print & Pack -messuilla että yläkerrassa Ecommerce + Shop Tech -messuilla. Kävijöitä opastetaan tutustumaan myös toisen messuosaston tarjontaan. Myymälämainonta on molempia osastoja yhdistävä teema.

– Haluamme kertoa ja näyttää, miten pakkauksia ja erilaisia mainosrakenteita voidaan käyttää luovasti ja näyttävästi. Suomessa käytetään samoja materiaaleja ja tekniikoita kuin muuallakin ja haluamme kannustaa asiakkaitamme kokeilemaan uutta. Kyllä meillä täällä kotimaassa voidaan tehdä yhtä hyvää työtä, markkinointijohtaja Tiina Karppinen sanoo.

Grano haluaa Karppisen mukaan haastaa messukävijät ideoimaan uusia ratkaisuja omille asiakkailleen. Tätä varten messuilla on esillä erilaisia case-ratkaisuja ja asiantuntijoita kertomassa miten myyntiä voidaan kasvattaa pakkauksilla ja myymälämainonnan keinoin. Myös messuohjelmassa halutaan korostaa luovuutta ja haastaa näkemään pakkauksien mahdollisuudet, messujen ohjelmassa esiintyy designer Karri Heiskanen Granosta puhumassa pakkaus- ja rakennesuunnittelusta.

Kokeilua digitaalisesti ja dummyillä

Pakkausten valmistaja Keili on nyt osa Granoa Lönnberg-yrityskaupan jälkeen. Osastolla on Keilin asiantuntijoita neuvomassa, miten pakkaus kannattaa rakentaa myyväksi ja toimivaksi.

Karppisen mukaan sekä pakkauksissa että pop upeissa ja muissa kampanjatuotteissa kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja, ennen kuin lopulliset ratkaisut tehdään. Grano tarjoaa tähän 3D-mallinnusta, jolla voidaan kustannustehokkaasti mallittaa pakkauksen toimivuus, eri efektit ja jopa kokeilla virtuaalisesti, miten pakkaus erottuu lopullisessa ympäristössään myymälässä muista tuotteista. 

Digitaalisella painotekniikalla voidaan sitten tehdä tuotteesta lopullisen näköisiä malleja ja protoja tarkempaa tarkastelua varten, ennen pakkauksen viemistä massatuotantoon.

Yläkerrassa voi tutustua tarkemmin modernin myymälän mahdollisuuksiin ja esimerkiksi kamera-analytiikan mahdollisuuksiin.

Lue lisää Sign, Print & Pack -messuista ja rekisteröidy messuille osoitteessa www.sipp.fi.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak