Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

Teksti:Bo Wallteg
JULKAISTU: 2024-03-21
PÄIVITETTY: 2024-03-27
Uusi Fazer Kaurainen Riisipiirakka -pakkaus on tehty muovittomalla barrierilla toimivasta paperista ja se on kuumasaumautuva. Kuva: UPM

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.

Uusi pakkaus on palkittu ScanStar, WorldStar ja Uusi Puu -kilpailuissa, ja se löytyy jo kaupan ruokaosaston kylmähyllystä. Pakkausratkaisu on yli kaksi vuotta kestäneen pitkäjänteisen kehitystyön tulos. Kehitystyön tavoitteena oli varmistaa pakkauksen kierrätettävyys tinkimättä ruokaturvallisuudesta ja laadusta.

UPM Specialty Papersin kehittämässä pakkauspaperissa suojaominaisuudet, eli niin sanotut barrier-ominaisuudet, sekä kuumasaumautuvuus on saatu osaksi pakkauspaperia ilman muovipinnoitetta. Pakkauksessa käytetään kuumasaumautuvaa UPM ConfidioTM barrier-paperia.

– Pakkauspapereiden etuna on kierrätettävyys hyvin toimivassa ja laajalti saavutettavissa olevassa kierrätysinfrastruktuurissa. Tänä päivänä yli 80 prosenttia Euroopassa käytetystä kuitupohjaisesta pakkausmateriaalista kierrätetään. Tuotekehityksemme lähtökohtana on aina varmistaa kierrätettävyys tuoteturvallisuuden ja toiminnallisuuksien lisäksi, kertoo vastuullisuuspäällikkö Susanna Hyrkäs UPM Specialty Papersilta.

Jatka lukemista

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Messuille 13. - 14.3.2024!

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024.
Pactec

UPM käynnistää muutosneuvottelut lomautuksista

UPM Pulp, UPM Timber ja UPM Communication Papers käynnistävät muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista. Muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita. Lomautukset kosekevat eri toimipisteissä yhteensä noin 2260 henkilöä.
IMG_0261

Lantmännen ostaa HKScanin Ruotsin liiketoiminnot

EU:n komissio on hyväksynyt joulukuussa 2023 julkistetun järjestelyn, jonka myötä HKScan myy Ruotsin liiketoimintonsa ruotsalaiselle Lantmännenille. 
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (80)

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli