Uusi innovatiivinen valmisruokapakkaus

JULKAISTU: 7. helmikuun 2017
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pakkausten valmistaja Coveris on kehittänyt uuden pakkausratkaisun ”food-on-the-go”-sektorille. Sen otti ensimmäisenä käyttöön brittiläinen kauppaketju Tesco.

Grab BoxTM yhdistää kartonkia ja muovikalvoa pakkaukseksi, jonka tavoitteena on olla sekä funktionaalinen että katseita keräävä. Tesco testasi pakkausta viime joulukuussa valmiilla voileivillä. Hyvien kokemusten jälkeen pakkaus otettiin käyttöön muissa valmisruuissa.

Pakkaus on kehitetty vanhasta ota mukaan -pakkauksesta. Uudessa pakkauksessa on vahvistettu kartonki ja kolme muovikalvoikkunaa, jotka näyttävät tuotteen eri puolilta. Ikkuna on korkealaatuista, ohutta polypropeenikalvoa, joka kestää kosteutta hyvin. Pakkauksessa on paljon painopintaa graafisille elementeille ja teksteille.

Grab BoxTM toimitetaan pakkaajalle litteässä muodossa, josta se voidaan helposti nostaa ja täyttää. Pakkaus suljetaan pitävästi siten, että ylösnousevat lipat kuumasinetöidään. Lippojen alareunassa oleva perforointi tekee pakkauksen avaamisesta helppoa.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood