Uudet digitaaliset etikettipainokoneet hyvässä myyntivauhdissa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-06-12
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Digitaalisilla etikettipainokoneilla on nyt kysyntää. HP:n kaksi kuukautta sitten julkistettua Indigo 8000 -mallia on myyty Drupassa viisi kappaletta. Myös muiden valmistajien digitaaliset etikettipainokoneet ovat käyneet kaupaksi.

HP:n mukaan Indigo 8000 on tarkoitettu pitkien, vaativien sarjojen painamiseen tehokkaasti. Hyvän kysynnän takia yhtiö lisää koneen valmistuskapasiteettia. Koneella voidaan tuottaa etikettejä jopa 80 metriä minuutissa. Tuotantolinjassa on sisäisenä tai ulkoisena ABG FAST Track -leikkuri ja AVT -tarkistusjärjestelmä. Linjaan sisältyy kaksi WS6800-etikettipainokonetta, joiden painoradan leveys on 34 senttimetriä.

Indigo 8000:n ensimmäisiä ostajia ovat Century Label, Industria Grafica Eurostampa, Harkwell Labels, MegaFlex, RAKO-Etiketten ja StrongPoint. MegaFlex on tanskalainen ja StrongPoint ruotsalainen yritys.

Domino, Durst ja Xeikon saivat kauppoja
Muista valmistajista Xeikon on myynyt Xeikon 3300-painokoneen belgialaiselle Label Products -yhtiölle. Yhtiö on suurimpia etikettien painajia Benelux-maissa. Xeikonin uusi CX3-etikettipainokone on puolestaan ollut erityisen suosittu Britanniassa, jossa CS Labels on hankkinut jo kolmannen tällaisen koneen vuoden sisällä.

Xeikon on myös myynyt ensimmäisen Fusion -tekniikkaan perustuvan painoratkaisun belgialaiselle Dejonghe-yhtiölle. Ratkaisuun kuuluvat Fusion-moduuli valkoisen värin painamiseen, CX3-painokone ja DCoat330-päällystysyksikkö.

Durst on myynyt Drupassa ainakin kaksi Tau 330-etikettipainokonetta saksalaisille ostajille. Tau 330 yli kaksinkertaistaa Durstin edellisen uuden etikettikoneen painoradan leveyden. Tämä Tau 150-kone lanseerattiin vuonna 2010 ja sitä on yhtiön mukaan toimitettu yli 20 Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Dominon uusi hybridi etikettikone N610i on myös ollut suosittu, ja sen ovat hankkineet suomalaisen Karicon lisäksi mm. Autajon ja ASQ Labels.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox