Uudenlaista pakkausmateriaalia Pyhtäältä

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2023-12-14
PÄIVITETTY: 2023-12-20
Asiakkaamme ovat innostuneita uudesta ekologisesta pakkausmateriaalistamme, joka mahdollistaa kokonaan kierrätettävät ja kotikompostoituvat elintarvikepakkaukset, kertoo Colombierin liiketoimintajohtaja Jani Puroranta.

Pyhtäällä sijaitseva Colombier on kehittänyt uudenlaista pakkausmateriaalia elintarvikkeisiin ja muihin barrieeria tarvistseviin pakkausratkaisuihin. Colombier Eco Barrier -päällysteteknologia korvaa yhtiön tiedotteen mukaan muoveja. Päällystys tehdään vesipohjaisella dispersiolla, joka sisältää saviperäisiä mineraaleja ja polymeerejä.

Colombier Finland Oy on saanut valmiiksi suuren kapasiteetin laajennuksen Pyhtäällä sijaitsevalla päällystyskoneellaan. Vuonna 2021 aloitettu laajennusprojekti kasvattaa paperipohjaisen ekologisen pakkausmateriaalin valmistuskapasiteettia jopa kymmenkertaiseksi parantaen samalla myös tuotteen tasalaatuisuutta. Nyt toteutetun investoinnin arvo on noin 6 miljoonaa euroa ja kokonaisuudessaan konelinjaan on investoitu yli 10 miljoonaa euroa vuodesta 2018 alkaen. Kasvun myötä henkilöstömäärää on jo kasvatettu kuluvan vuoden aikana 13 hengestä 20 henkeen ja lisää tullaan palkkaamaan eri tehtäviin lähitulevaisuudessa.

– Päällyste on sertifioidusti kierrätettävää ja kotikompostoituvaa. Asiakkaiden on mutkatonta vaihtaa nykyisestä muovipäällystetystä kartongista tai paperista meidän materiaaliimme ilman suuria laiteinvestointeja. Näin he saavuttavat pakkausmateriaalin kierrätettävyystavoitteitaan, kertoo laajennusinvestoinnista vastannut liiketoimintajohtaja Jani Puroranta.

Colombierin oman rahoituksen lisäksi investointia on rahoittanut Business Finland sekä kestävän kehityksen teollisuuteen sijoittava Taalerin Bioindustry Fund sijoitusrahasto. Tehtyjen laiteinvestointien kotimaisuusaste on korkea – merkittävä osa uusista laitteista hankittu Suomesta ja asennustyöt ovat tehneet kymenlaaksolaiset yritykset.

 

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak