UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

Teksti:Sari Jarvinen
JULKAISTU: 2024-05-03
PÄIVITETTY: 2024-05-15
Pentawardsin gaala järjestetään Lontoossa 25. lokakuuta 2024. Kuva Pentawards.

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.

Vuonna 2024 UPM tukee Pentawards-kilpailun Sustainable Design -kategoriaa. Yhteistyön tarkoituksena on korostaa suunnittelijoiden roolia vastuullisempien ja kestävämpien pakkausten muotoilussa. He kehittävät pakkauksia, jotka ovat paitsi visuaalisesti houkuttelevia ja toimivia myös ympäristövastuullisia.

— Pentawards kunnioittaa muotoilun huippuosaamista, kannustaa luovuuteen ja yhdistää alan ammattilaisia maailmanlaajuisessa pakkaussuunnitteluyhteisössä. Pakkaustoimiala kohtaa uusia haasteita, mutta kannustamme jäseniämme ja kumppaneitamme suhtautumaan niihin mahdollisuuksina. Kestävä kehitys on nyt ja tulevaisuudessa keskeinen painopistealue pakkaussuunnittelussa ja yhteistyössä UPM:n kanssa tuemme yhteisöämme siihen liittyvissä aiheissa, sanoo Pentawardsin johtaja Adam Ryan.

UPM:lle kumppanuus Pentawardsin kanssa on tilaisuus korostaa kestävän muotoilun merkitystä pakkausten arvoketjussa ja osoittaa, miten yrityksen kierrätettävät materiaalit vaikuttavat pakkausratkaisuihin.

— Pakkaussuunnittelijoilla on mahdollisuus parantaa tuotteiden vastuullisuutta. Kestävä pakkaussuunnittelu voi olla inspiroivaa, mutta myös vaativaa muuttuvien säädösten sekä kuluttajien ja brändien aiheuttaman paineen vuoksi, sanoo UPM:n brändijohtaja Kristiina Jaaranen.

Ellen McArthur Foundationin tutkimuksen (Upstream Innovation: A guide to packaging solutions (2020)) mukaan pakkausten uudelleenajattelu tarkoittaa innovatiivista pakkaussuunnittelua, jossa pakkauksen ominaisuudet säilyvät ennallaan, mutta jätteen määrää vähennetään tai sitä ei synny ollenkaan. Tämä on mahdollista esimerkiksi siirtymällä kierrätettäviin pakkauksiin tai käyttämällä täysin erityyppistä materiaalia. Pakkaussuunnittelijat yhdistävät luovat taitonsa ympäristönäkökohtiin, käyttäjien tarpeisiin ja bränditavoitteisiin.

— Tuemme yhdessä Pentawardsin kanssa suunnittelijoita luomaan uusiutuvia pakkauksia, Jaaranen toteaa.

UPM ja Pentawards tutkivat myös muita mahdollisuuksia tukea pakkausmuotoilijoita kestävällä tiellä tulevina vuosina.

Monia vaihtoehtoja

UPM:llä on laaja valikoima turvallisia ja uusiutuvia vaihtoehtoja fossiilipohjaisille materiaaleille. Sen materiaalit auttavat suunnittelijoita ja brändejä vähentämään hiilijalanjälkeään ja parantamaan pakkaustensa kierrätettävyyttä.

UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin valmistajia. Se toimittaa paperi- ja filmilaminaattia informaatio- ja tuote-etiketöintiin. Etikettien avulla pakkaukset erottuvat hyllyiltä.

UPM Biochemicalsin UPM BioPura™ on markkinoiden ensimmäinen uusiutuva drop-in-ratkaisu, joka korvaa fossiilipohjaisen MEG:n ja jota voidaan käyttää PET:n, polyestereiden ja jäähdytysnesteiden tuotannossa.

UPM Biofuels tarjoaa puupohjaista innovatiivista muovin raaka-ainetta, UPM BioVerno™-naftaa, joka vähentää tuotteiden hiilijalanjälkeä ja tukee kiertotaloutta.

UPM Specialty Papersin pakkauspaperit ovat kierrätettävissä nykyisissä kuituvirroissa ja ne on valmistettu vastuullisesti hankituista kuiduista. Monipuoliset paperit on helppo muuntaa lukuisiin loppukäyttöihin.

— Pakkausmateriaalit ovat yksi liiketoimintamme keihäänkärjistä. Arvostamme kokonaisvaltaisia kumppanuuksia ja yhteiskehitysprojekteja brändien ja suunnittelijoiden kanssa, Jaaranen sanoo.

 

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Messuille 13. - 14.3.2024!

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024.
Pactec

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce