UPM käynnistää muutosneuvottelut lomautuksista

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2024-03-08
PÄIVITETTY: 2024-03-27
Kuva: UPM Timber

UPM Pulp, UPM Timber ja UPM Communication Papers käynnistävät muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista. Neuvotteluilla varaudutaan mahdolliseen tuotannon tilapäiseen sopeuttamiseen liiketoimintojen suomalaisissa yksiköissä, mikäli toimintaympäristön epävarmuus jatkuu.

Muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita. Muutosneuvottelut koskevat UPM Pulp Suomen toiminnoissa noin 820 henkilöä, UPM Timberin sahoilla noin 340 henkilöä ja UPM Communication Papersin suomalaisilla tehtailla noin 1 100 henkilöä.

Mahdolliset lomautukset voisivat ajoittua UPM Pulpin, UPM Timberin osalta 1.7.2024–31.12.2024 ja UPM Communication Papersin osalta 1.9.2024–28.2.2025 väliselle ajalle. Päätökset mahdollisista lomautuksista tehdään muutosneuvottelujen päätyttyä, ja ne voisivat toteutua vaiheittain ja kestää yhteensä korkeintaan 90 päivää.

Jatka lukemista

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Messuille 13. - 14.3.2024!

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024.
Pactec

Lantmännen ostaa HKScanin Ruotsin liiketoiminnot

EU:n komissio on hyväksynyt joulukuussa 2023 julkistetun järjestelyn, jonka myötä HKScan myy Ruotsin liiketoimintonsa ruotsalaiselle Lantmännenille. 
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (80)

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli