Ultratarkka fleksopainatus kiinnosti Drupassa

JULKAISTU: 2016-06-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Marvaco teki fleksohistoriaa Drupa-messuilla. Teeman ”touch the future” mukaisesti Marvaco esitteli päivittäisissä live-demoissa erittäin korkean tarkkuuden fleksodemon (100 lpcm) yhteistyössä painokonevalmistaja Soman kanssa.

Työssä käytettiin hyödyksi uusimmat prepress- ja väritekniikat. Tämä valokuvamainen neljän painoaiheen yhteispainatus tarvitsi vain kuusi prosessiväriä. Demo viitoittaa Expanded Gamut -flekson (EGP) mahdollisuuksia tulevaisuuden kehitykselle.

Soman päivittäinen live-demo Optima2-painokoneella sekä usealla messuosastolla jaossa olleet näytteet ovat keränneet laajaa kansainvälistä huomiota, sanoo Marvacon toimitusjohtaja Kai Lankinen.

”Messuvieraat ovat olleet hämmästyneitä flekson kyvystä tuottaa ultra-korkeaa laatua. Myös syväpainon ammattilaiset ovat todenneet, että ”tämä ei voi olla fleksopainettu, täytyy olla syväpainoa”, Lankinen sanoo.

Petfood-demoaihe tehtiin teknisesti erittäin haastavaksi, mutta rikkomalla perinteisiä rajoja opittiin myös paljon uutta. Tätä kokemusta Marvaco pystyy hyödyntämään tulevissa projekteissa kumppaneiden kanssa.

Somalta leveämpi fleksopainokone
Soma esitteli messuilla uutta Optima2-fleksopainokonetta, jonka painorata on entistä leveämpi. Konetta saa leveyksillä 820, 1050 ja 1270 millimetriä. Koneessa on maksimissaan kahdeksan väriä. Koneessa useita teknisiä uudistuksia, jotka mahdollistavat erikoisratkaisujen teon tehokkaasti.

Optima2 on optimoitu painamaan sekä tarramateriaaleille että kalvomateriaaleille. Työn vaihto sujuu tehokkaasti, ja laatutaso pysyy vakaana.

 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus