Turvallisesti pakkauksessa

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2024-02-06
PÄIVITETTY: 2024-02-06

Suomen Pakkausyhdistys järjestää maaliskuun 20. päivä  vaatimuksenmukaisuuskoulutuksen  elintarvikekosketukseen joutuvien materiaalien parissa työskenteleville.

Elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvista materiaaleista ei saa siirtyä elintarvikkeeseen hajuja, makuja eikä kiellettyjä aineita. Mahdollisia siirtymiä testataan mm. migraatiotesteillä. Elintarvikealan toimijoilta edellytetään vaatimustenmukaisuuden dokumentointia ja keskeisessä osassa on materiaalien jäljitettävyys. Omavalvonnalla on tässä tärkeä osa. Vaatimukset koskevat kaikkia kontaktimateriaaleja, ml. käytettyjä pakkausmateriaaleja.

Näistä aiheista päivän mittaan ovat luennoimassa mm:
Hanna Koivula, yliopistonlehtori, pakkausteknologia,Helsingin yliopisto:
Mistä on kyse, kun puhutaan vaatimustenmukaisuudesta
Elina Pahkala, johtava asiantuntija, Maa- ja metsätalousministeriö:
Elintarvikepakkauksiin liittyvä lainsäädäntö sekä tulevat muutokset
Merja Virtanen
ylitarkastaja, Ruokavirasto:
Vaatimustenmukaisuus – mitä vaaditaan
Riitta-Maija Osmonen
Senior Expert, Eurofins Expert Service Oy:
Vaatimuksenmukaisuuden testaukset
Katja Heinonen
pakkauskehityspäällikkö, Saarioinen Oy:
Elintarvikepakkaajan omavalvonta

Koulutus järjestetään 20.3.2024 Helsingissä Messukeskuksessa Kongressikeskus Siivessä.

Osallistumismaksu on 390 €, Suomen Pakkausyhdistyksen jäsenyrityksiltä 360 €.

Ilmoittaudu 16.3. mennessä tästä!

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox