Turvallisesti pakkauksessa

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2024-02-13
PÄIVITETTY: 2024-02-21

Suomen Pakkausyhdistys järjestää maaliskuun 20. päivä  vaatimuksenmukaisuuskoulutuksen  elintarvikekosketukseen joutuvien materiaalien parissa työskenteleville.

Elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvista materiaaleista ei saa siirtyä elintarvikkeeseen hajuja, makuja eikä kiellettyjä aineita. Mahdollisia siirtymiä testataan mm. migraatiotesteillä. Elintarvikealan toimijoilta edellytetään vaatimustenmukaisuuden dokumentointia ja keskeisessä osassa on materiaalien jäljitettävyys. Omavalvonnalla on tässä tärkeä osa. Vaatimukset koskevat kaikkia kontaktimateriaaleja, ml. käytettyjä pakkausmateriaaleja.

Näistä aiheista päivän mittaan ovat luennoimassa mm:
Hanna Koivula, yliopistonlehtori, pakkausteknologia,Helsingin yliopisto:
Mistä on kyse, kun puhutaan vaatimustenmukaisuudesta
Elina Pahkala, johtava asiantuntija, Maa- ja metsätalousministeriö:
Elintarvikepakkauksiin liittyvä lainsäädäntö sekä tulevat muutokset
Merja Virtanen
ylitarkastaja, Ruokavirasto:
Vaatimustenmukaisuus – mitä vaaditaan
Riitta-Maija Osmonen
Senior Expert, Eurofins Expert Service Oy:
Vaatimuksenmukaisuuden testaukset
Katja Heinonen
pakkauskehityspäällikkö, Saarioinen Oy:
Elintarvikepakkaajan omavalvonta

Koulutus järjestetään 20.3.2024 Helsingissä Messukeskuksessa Kongressikeskus Siivessä.

Osallistumismaksu on 390 €, Suomen Pakkausyhdistyksen jäsenyrityksiltä 360 €.

Ilmoittaudu 16.3. mennessä tästä!

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x