Tilgmann Groupista suuri tekijä etikettipainamiseen

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-08-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Tilgmann Group on noussut suureksi toimijaksi etikettien ja tarrojen painamisessa Suomessa. Pääomasijoittaja Quadransin omistama yhtiö on ostanut kolme etikettipainoa tämän vuoden aikana.

Tilgmann on tunnettu nimi painoalalla. Välillä toimintansa lopettanut yhtiö perustettiin Helsinkiin vuonna 1869. Nyt yhtiö on herännyt henkiin Quadransin toimesta ja asettanut tavoitteekseen kehittyä johtavaksi pohjoismaiseksi pakkausmateriaalien valmistajaksi. Tilgmann Groupiin kuuluu viisi yritystä Suomessa ja Ruotsissa.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj kertoi 1.7. myyneensä Paperityö Oy:n koko osakekannan kesäkuussa perustetulle Suomen Tarrapaino Oy:lle 11 miljoonalla eurolla.

Suomesta Tilgmann-konserniin kuuluvat Nordic Label, Paperityö Oy, Tarratuote Oy ja Turun Offsetpaino, jonka toiminta on liitetty Nordic Labeliin. Näiden yhtiöiden liikevaihto oli vuonna 2015 yhteensä 20,8 miljoonaa euroa.

Ruotsissa joustopakkausyhtiö

Ruotsissa konserniin liitettiin syyskuussa 2015 Scandiflex Pac AB, joka on yksi Ruotsin johtavista elintarviketeollisuuden käyttöön tarkoitettujen joustavien pakkauslaminaattien valmistajista. Vuonna 2014 Scandiflexin liikevaihto oli 16 miljoonaa euroa.

Quadrans on Tilgmann Oy:n aputoiminimi. Yrityksen hallituksessa istuvat Magnus Höglund, Nicola Lindertz ja Tapio Mäkinen. Höglund on Tilgmann Oy:n ja Paperityö Oy:n toimitusjohtaja.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak