Suunnittelukilpailu kehittää pakkauksia lapsille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-09-03
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Stora Enson järjestämä Recreate Packaging 2018 -suunnittelukilpailu kutsuu muotoilun opiskelijoita ja ammattilaisia maailmanlaajuisesti kehittämään innovatiivisia elintarvikepakkauksia lapsille.

Näkö ohjaa makua, ja houkutteleva elintarvikepakkaus voi itse asiassa muuttaa yleisvaikutelman lisäksi makukokemusta. Recreate Packaging -suunnittelukilpailussa etsitään uusia kuitupohjaisesta, uusiutuvasta materiaalista toteutettavia pakkausideoita ja -ratkaisuja. Tällä kertaa kilpailun osallistujien tehtävänä on kehittää elintarvikepakkaus, joka tarjoaa houkuttelevan, hauskan ja nautittavan kuluttajakokemuksen lapselle.

Kilpailijat saavat Stora Ensolta runsaan materiaalipaketin, joka sisältää korkealaatuisia pakkauspapereita ja -kartonkeja ideoiden ja prototyyppien kehittelyyn. Asiantuntijoista koostuva tuomaristo arvostelee kilpailutyöt keväällä 2018. Ykköspalkinto sekä opiskelija- että ammattilaissarjassa on 5 000 euroa. Kilpailussa palkitaan myös ”lasten suosikki” 2 000 eurolla ja verkkoäänestyksessä ratkeava ”yleisön suosikki” 3 000 euron palkintosummalla.

”Modernit perheet ovat aktiivisia ja jatkuvasti liikkeellä, ja lapsilla on suuri vaikutusvalta ostopäätöksiin. On haastavaa suunnitella pakkaus, joka houkuttelee sekä lapsia että heidän vanhempiaan, mutta myös vähittäiskaupan jakeluporrasta. Nuoret ikäluokat tekevät valintojaan kriittisesti, joten pakkausten täytyy tarjota mukavuutta ja helppoutta elintarvikkeen nauttimiseen ja samalla tukea terveellistä syömistä ja kestävää kulutusta. Odotamme näkevämme kilpailussa uusia pakkausratkaisuja, joissa paperi- ja kartonkimateriaalin mahdollisuuksia hyödynnetään oivaltavasti parhaan tuotekokemuksen, muodon ja toiminnallisuuden aikaansaamiseksi”, sanoo tuomariston puheenjohtaja Annica Bresky, Stora Enson Consumer Board -divisioonan johtaja.

Stora Enso on järjestänyt Recreate Packaging -kilpailua kahden vuoden välein vuodesta 2012 alkaen. Kilpailu on saanut laajaa kansainvälistä huomiota muotoilijoiden parissa, medioissa ja sosiaalisessa mediassa. Kilpailuun voi ilmoittautua verkko-osoitteessa recreatepackaging.com 22.12.2017 mennessä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox