Suosittu kartonkikilpailu järjestetään Suomessakin

JULKAISTU: 2018-09-30
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruotsissa hyvin suosittu kartonkien keräyskilpailu on tullut Suomeenkin. Kartonkikilpailu 2018 järjestetään kouluissa Tetra Pakin ja WWF:n yhteistyöllä.

Viime vuosina lähes 200 000 oppilasta ja esikoululaista ovat osallistuneet Kartonkikilpailuun Ruotsissa. Lapset ovat yhdessä edesauttaneet kierrättämisen lisäämistä, ja nyt Ruotsissa kierrätetäänkin jo kolmasosa kaikista maito- ja mehutölkeistä. Tämä on hyvä, mutta ruotsalaiset aikovat vielä parantaa tulosta. Nyt Kartonkikilpailu järjestetään myös Suomessa ja katsotaan, mihin lopputulokseen täällä päästään.

Kilpailu järjestetään 16. elokuuta 2018 – 8. helmikuuta 2019 välisenä aikana. Kartonkikilpailu koostuu neljästä osasta. Kaikki luokat jotka suorittavat kilpailutehtävät kokonaisuudessaan osallistuvat arvontaan, jossa jaetaan palkintoja Tetra Pakilta ja WWF:ltä. Lisäksi luokilla on mahdollisuus voittaa lisäpalkintoja jokaisen erillisen tehtäväosion kohdalla.

Tetra Pak lahjoittaa 10 senttiä WWF:n luonnonsuojelutyöhön jokaista Kartonkikilpailuun ilmoittautunutta lasta kohden. Lahjoitussumma jakautuu lumileopardin, saimaannorpan ja jääkarhun suojelutyöhön oppilaiden aloitustehtävässä antamien äänten perusteella. Kartonkikilpailun etusivulla löytyy ajankohtaista tietoa siitä, minkä verran rahaa kukin lahjoituskohde on kerännyt.

 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)